ManşetlerTeknoloji

Wiz, Google’ın 23 milyar dolarlık satın alma teklifini reddetti

wiz google

Siber güvenlik girişimi Wiz, Google ve çatı şirketi Alphabet tarafından sunulan 23 milyar dolarlık satın alma teklifini reddetti. Böylelikle internet devinin tarihindeki en büyük satın alma anlaşması suya düşmüş oldu. Wiz’in kurucularından Assaf Rappaport, şirket çalışanlarına gönderdiği açıklamada Wiz’in satış yerine halka arzı tercih ettiğini belirtti.

Rappaport, açıklamasında “Böyle alçakgönüllü tekliflere hayır demek zordur” ifadesini kullandı. Satış gerçekleşseydi, Wiz’in mayıs ayında şirketin özel finansmandan 1 milyar dolar toplamasının ardından açıkladığı 12 milyar dolarlık değeri iki katına çıkacaktı.

Çalışanlara gönderilen açıklamaya göre; Wiz artık Google ile görüşmelerinden önce belirlediği halka arz hedeflerinin yanı sıra yıllık 1 milyar dolarlık sürekli gelir elde etmeye odaklanacak. Satış görüşmeleri konusunda ne Wiz’den ne de Alphabet’ten resmi bir doğrulama geldiğini belirtmekte fayda var.

Wiz Google tarafından sunulan teklifi neden kabul etmedi?

Wiz, kurumsal müşteriler için bulut tabanlı güvenlik çözümleri sunuyor. Bu da şirketin Google’ı bu alanda sektör liderleri Microsoft ve Amazon ile daha iyi rekabet konusunda güçlendirecek bir silah olduğu anlamına geliyor. Ancak son yıllarda büyük teknoloji şirketlerinin satın almaları, düzenleyici kurumları tarafından çok daha sıkı şekilde inceleniyor. Wiz’in de hem bu kaygılar hem de yatırımcıların endişeleri nedeniyle Google’ın teklifini geri çevirdiği söyleniyor.

ABD Adalet Bakanlığı, arama motoru ve dijital reklamcılık işleri nedeniyle Google hakkında hâlihazırda iki soruşturma yürütüyor. Google, 2022’de Siemplify ve Mandiant adını taşıyan iki siber güvenlik firmasını sırasıyla 500 milyon dolar ve 5.4 milyar dolar karşılığında satın almıştı. Buraya üçüncü bir şirketin eklenmesi, internet devini zor durumda bırakabilirdi.

İLGİLİ HABERLER