Manşetler

Windows Phone 8 ile doğal kod, entegre Internet görüşmeleri ve uygulama içi satın alma desteği geliyor

windows-phone-8-1

Windows Phone 8 mobil işletim sisteminin kullanıcılara sunacağı yenilikleri paylaşan Microsoft, uygulama geliştiricilerini de boş geçmedi. Windows Phone 8 ile birlikte onları da ilgilendiren çeşitli değişiklikler olacak. Microsoft bunları şu şekilde özetledi:

Doğal kod desteği: Windows Phone 8 tam C ve C++ desteğine sahip olacak. Böylelikle birden fazla platform için uygulama yazmak çok daha hızlı ve kolay hâle gelecek. Ayrıca bu, Windows Phone 8’in Havok Vision Engine, Autodesk Scaleform, Audiokinetic Wwise ve Firelight FMOD gibi popüler oyun ara yazılımlarıyla DirectX tabanlı oyun geliştirme ortamlarının destekleneceği anlamına geliyor.

Uygulama içi ödeme: Windows Phone 8 ile birlikte uygulama üreticileri sanal veya sayısal mallarını uygulamaları içinden satabilecek.

Entegre edilmiş Internet görüşmeleri: Windows Phone 8 ile birlikte yazılımcılar varolan arama özelliğine bağlanarak çalışan VoIP uygulamaları geliştirebilecek. Böylelikle Internet üzerinden gelen çağrılar da geleneksel telefon çağrıları gibi cevaplanabilecek, her iki çağrı tipi için de aynı arayüz kullanılacak.

Çoklu görev genişletmeleri: Windows Phone 8 ile artık egzersiz izleyicileri ya da navigasyon yardımcıları gibi konum tabanlı uygulamalar da arka planda çalışabilecek. Böylelikle aynı anda başka uygulamaları kullanmak mümkün olacak.

Microsoft bu yazın sonlarına doğru Windows Phone 8 SDK ve Visual Studio 11 tabanlı geliştirme araçlarını da yayınlamayı planlıyor.

İlgili >> Windows Team Blog

İLGİLİ HABERLER