Teknoloji

Windows için SkyDrive uygulaması güncellendi, yeni logo tanıtıldı

Microsoft, Windows için SkyDrive uygulamasını 16.4.6003.0710 versiyonuyla güncelledi. En yeni versiyon performans, dayanıklılık ve uyumluluk açısından çeşitli güncellemeler içeriyor. Buna ek olarak yeni bir durum pencere seçeneği de yer alıyor. Kullanıcı sistem tepsisinde bulunan SkyDrive ikonuna tıkladıktan sonra açılan durum penceresi aracılığıyla Windows için SkyDrive’ın eş zamanlama durumunu görmek mümkün. Ayrıca bu pencere üzerinden o an eş zamanlanmakta olan dosyaları ve veri miktarını görme fırsatı da sunuluyor.

Yazılım üreticisi SkyDrive ikonunda da güncelleme kapsamında yenilik yaptı. Microsoft’tan Mike Torres, Windows 8’in gelişi öncesinde SkyDrive logosunu yenilemek için de doğru zaman olduğunu kaydetti. Yeni logo, Microsoft’un tüm ürünleri genelinde daha tutarlı bir deneyim sunmaya yönelik çalışmaların doğal bir evrimi olarak nitelendiriliyor.

SkyDrive’a bu ayın sonlarıan doğru bir güncelleme daha geleceği söyleniyor. Microsoft’un masaüstü uygulamasında gittiği bu küçük güncelleme serviste ileride göreceğimiz daha fazla gelişimin yolunu hazırlıyor olabilir. Microsoft şu anda SkyDrive için Milestone 3 sürümünü hazırlıyor ve bunun ay sonunda yayınlanması bekleniyor. Sızan dokümanlara bakılırsa yayınlanacak yeni sürüm iPad uygulamasında yenilikler, daha kolay dosya paylaşımı ve çevrimiçi web arayüzü gibi unsurlar içerecek. Bu yılın ilerleyen zamanlarında beklenen SkyDrive’ın Milestone 4 güncellemesinin ise Android desteği ve yeni Geri Dönüşüm Kutusu işlevini barındırması bekleniyor.

İlgili >> Windows Team Blog

İLGİLİ HABERLER