Microsoft, Windows Insider Programına kayıtlı olanlar için Windows 11’in ilk beta sürümünü yayınladı. Bugüne kadar, Windows 11‘e erişmek için Microsoft’un “son derece teknik deneyimli kullanıcılar” için olduğunu ve küçük kusurların bulunduğunu söylediği Geliştirici ön izlemesini yüklemek gerekiyordu. Microsoft’a göre, beta sürümü daha kararlı ve derlemeler Microsoft tarafından doğrulanıyor. Her şeye rağmen, Windows 11 beta sürümünü bir test makinesine veya diskinizin ikincil bölümüne yüklemeniz yararınıza olacaktır.
Elbette beta sürümünü yüklemek için uyumlu bir bilgisayara ihtiyacınız olacak. Donanımınızın Windows’un bir sonraki sürümüyle çalışıp çalışmayacağını anlamak, herkesin bildiği gibi biraz zor olmuştu. Ancak Microsoft’un Insider derlemelerine hazırlanmayla ilgili makalesi, insanları sistem gereksinimleri sayfasına yönlendiriyor. Şirket, test süresi boyunca 7. Nesil Intel ve AMD Zen 1 CPU’ların ne kadar iyi çalıştığına yakından dikkat edeceğini, bu nedenle bu sistemlerin beta sürümünü çalıştırmasına izin verilebileceğini ancak nihai sürümün çalıştırılamayacağını söyledi.
Eğer bizim gibi Windows 11 yeniliklerini hemen deneyimlemek için Geliştirici ön izlemesini indirdiyseniz, şimdi Beta kanalına geçerek beta sürümlerini yüklemeye devam etmeniz çok kolay. Bunun için Ayarlar > Windows Update > Windows Insider Programı yolunu takip edin ve ardından Insider Ayarlarınızı Seçin’e tıklayarak Beta kanalına geçebilirsiniz.
Genellikle Dev’den Beta’ya geçiş, işletim sisteminin tamamen yeniden yüklenmesini gerektirir, ancak Windows Insider Twitter hesabına göre, kısa bir süre için bu değişikliği anında yapmak mümkün olacaktır. Eğer Geliştirici kanalında kalmanız gerekmiyorsa, mümkün olan en kısa sürede bu değişikliği yapmanız en iyisi olacaktır. Sadece bir yeniden başlatma ile bu değişikliğin yapılabildiği söyleniyor.
Hâlâ Windows 10 çalıştıran ancak betaya katılacak kadar macerayı sevenler, Microsoft’un beta programına buradan kaydolabilir. Tabii ki Microsoft, Beta Kanalı sürümlerinin Geliştirici Kanalı sürümlerinden daha kararlı olduğunu söylüyor, ancak bunlar hâlâ beta sürümü niteliğini taşıyor. Hatalar, kilitlenmeler ve eksik özellikler olabilir. Hatta Microsoft’un blog yazısında güncel sorunların tam bir listesi bulunuyor. Örneğin, Windows 11 Geliştirici Ön İzlemesine gelen Teams entegrasyonu henüz beta versiyonunda bulunmuyor.