Teknoloji

Windows 11, işitme engelli kullanıcılara Bluetooth LE Audio desteği getiriyor

Microsoft, çarşamba günü yaptığı açıklamada, yakında bazı kullanıcıların işitme cihazları ile PC’lerinden aramaları yanıtlayabilecek, müzik dinleyebilecek ve ses akışı sağlayabileceklerini duyurdu. Bu gelişme, Windows 11 Insider Preview Build 25977’nin Bluetooth LE Audio teknolojisi ile donatılmış işitme cihazlarını desteklemeye başlamasıyla gerçekleşiyor. Bu sayede, insanlar işitme cihazlarını doğrudan Windows 11 PC’leri ile eşleştirebilecekler.

Bluetooth LE Audio teknolojisinin Windows 11’e getirdiği yenilikler

Bu özellik şu anda yalnızca Bluetooth LE Audio desteği bulunan seçili Windows cihazlarında mevcut, ancak Microsoft, gelecekte daha fazla PC’nin bu özelliği sunacağını belirtiyor. Teknoloji devi, zamanla işitme cihazları için daha fazla kabiliyet ekleyeceğini, örneğin Windows içinde ses ön ayarlarını kontrol edebilme yeteneğini, sözlerine ekledi.

Microsoft, geçtiğimiz mayıs ayında gerçekleşen Build konferansında Windows 11’de Bluetooth LE desteği ekleyeceğini duyurmuştu. Ses özellikleri, LC3 ses kodeğini kullanarak yüksek kaliteli ses iletimini pil gücünden tasarruf ederken sağlıyor. Ayrıca, sesi eş zamanlı olarak birden fazla cihaza iletebilme gibi özellikler de sunuyor.

Yeni erişilebilirlik özelliklerinin yanı sıra, Build 25977, bazı gizlilik güncellemelerini de tanıttı. Şirket, kullanıcıların artık bir uygulamanın konumlarına veya Wi-Fi bilgilerine erişmeye çalıştığında bildirim alacaklarını açıkladı.

Son yıllarda işitme teknolojisi, Sony’nin WS Audiology ile kendi kendine uyum sağlayabilen işitme cihazlarını piyasaya sürmesi ve Apple’ın AirPods’u işitme cihazı olarak konumlandırma olasılığını değerlendirmesi gibi, büyük şirketlerin dikkatini çekmeye başladı. Gelecekte, geçtiğimiz yıl perakendecilerin tezgah üstü işitme cihazları satmaya başlamasının ardından, pazarda daha fazla büyük oyuncunun yer alması muhtemel görünüyor.

İLGİLİ HABERLER