ManşetlerTeknoloji

Windows 11’in gelecek büyük güncellemesini herkesten önce deneyimleyebilirsiniz

windows 11

Microsoft, Windows 11’in bir sonraki büyük güncellemesi olan 24H2’yi çarşamba günü itibarıyla Sürüm Ön İzleme aşamasına getirdi. Bu, güncellemenin genel kullanıma sunulmadan önceki son test aşamasıdır. Güncelleme, HDR arka plan desteği, enerji tasarrufu modu, Windows için Sudo, Windows çekirdeğinde Rust ve daha fazlasını içermektedir.

Microsoft, güncellemeyi yılın ilerleyen dönemlerinde Windows Update aracılığıyla resmi olarak kullanıcılara sunacak. Ancak, güncellemeyi hemen denemek isteyenler için Windows Insider Programı’na katılma seçeneği de mevcut. Windows Update bölümündeki Windows Insider Programı’na kayıt olarak Release Preview seçeneğini işaretlemek yeterlidir.

Windows 11 24H2 güncellemesi, HDR arka plan desteği ile dikkat çekiyor. Bu özellik, JXR görüntülerini duvar kağıdı olarak kullanmanıza olanak tanır. Birden fazla monitör kullanıyorsanız, Windows 11 duvar kağıdını her ekrana ayrı ayrı uyarlayacaktır.

Microsoft, bu son güncellemede enerji tasarrufu modlarını yeniden düzenliyor. Yeni Enerji Tasarrufu modu, sistem performansını düşürerek enerji tüketimini azaltır ve böylece dizüstü bilgisayarların pil ömrünü uzatır. Bu özellik, masaüstü bilgisayarlar için de geçerli olup, oyun bilgisayarlarının enerji tüketimini azaltmayı hedefler.

Bunların yanı sıra, Windows 11 24H2 güncellemesi geliştiriciler için yerleşik bir sudo komutu içeriyor. Microsoft, sudo komutunu kullanarak geliştiricilerin yükseltilmiş araçları, yükseltilmemiş bir konsol oturumundan doğrudan çalıştırmalarına izin veriyor. Sudo komutunu, yeni bir pencerede; girdi devre dışı bırakılarak; ve satır içi olmak üzere üç modda yapılandırabilirsiniz.

windows 11 sudo

Windows 11 24H2 güncellemesiyle Dosya Gezgini’nde 7-zip ve TAR Arşivleme

Bu güncelleme ile birlikte, Dosya Gezgini’nde 7-zip ve TAR arşivleri oluşturma yeteneği de geliyor. Görev çubuğunun üzerinde görünen Hızlı Ayarlar açılır menüsünün kaydırılabilir bir görünümü de bu güncellemenin bir parçası. Ayrıca, yeni AI destekli Ses Netliği özelliği de 24H2 güncellemesinin bir parçası ve bu işlev artık sadece sinir işleme birimi (NPU) çiplerine sahip cihazlarla sınırlı değil.

Windows 11 24H2’nin son düzenlemeleri, yerleşik Copilot asistanını etkileyecek. Copilot bundan böyle sistem tepsisinin sağ tarafında özel bir buton olarak yer alıyor ve daha fazla komutu anlayabiliyor. Bu komutlar arasında ayarları değiştirme, Windows özelliklerini açma ve daha fazlası bulunuyor.

Son olarak bu güncelleme, Microsoft’un bu hafta başında tanıttığı tüm yeni AI destekli özellikleri de içeriyor. Ancak, bu özellikleri kullanabilmek için yeni bir Copilot Plus PC‘ye ihtiyacınız olacak. Copilot Plus PC’ler, 18 Haziran’da yurt dışında, 999 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER