Teknoloji

WhatsApp sohbet temalarını test ediyor

whatsapp

Son zamanlarda sürekli olarak yeni özellikler sunan WhatsApp, hız kesmeden yoluna devam edecek gibi görünüyor. Uygulamanın Android versiyonunun en son beta sürümü, sohbet teması desteğinin yakında kullanıma sunulacağını gösteriyor.

Henüz geliştirme aşamasında olan özelliğin ekran görüntüsü de paylaşıldı. Ekran görüntüsüne bakıldığında kullanıcıların tema seçimlerinin hem mesaj rengini hem de sohbetin arka planını değiştireceği görülüyor. Kullanıcılara kişiselleştirme imkanı sunulacağını belirtmekte de fayda var.

Buradaki sohbet temalarının Facebook Messenger ve Instagram’da uzun süredir aşina olduğumuz temalarla aynı olduğunu belirtmekte fayda var. Kısacası WhatsApp’ın diğer Meta uygulamalarıyla aynı çizgiye geldiği söylenebilir.

whatsapp

WhatsApp’ın bu yeni özelliğini test etmek isteyenlerin beta kanalına kaydolması gerekiyor. Bu kayıt, WhatsApp’ın Play Store uygulaması üzerinden yapılabiliyor. Ancak kayıtların da her zaman açık olmadığını belirtmekte fayda var.

WhatsApp sohbet temalarını ne zaman tüm kullanıcılara açacak?

WhatsApp’ın test ettiği özelliklerin tüm kullanıcılara ulaşması biraz zaman alabiliyor. Dolayısıyla sohbet temalarının genele yayılmasının da yılın sonlarını bulması muhtemel görünüyor.