Meta‘nın sahibi olduğu WhatsApp, platformlar arası mesajlaşma sunmaya hazırlanıyor. Bu, uygulamanın kullanıcılarının yakında Telegram veya Signal gibi uygulamaları kullanan kişilerle doğrudan iletişim kurabileceği anlamına geliyor.
Şirket, son iki yıldır bu entegrasyon için teknik bir çözüm geliştirirken; uçtan uca katı şifreleme standartlarının yürürlükte kalmasını sağlıyor.Bu değişiklik daha fazla mesajlaşma seçeneği sunsa da bu tamamen WhatsApp’ın fikri değildi.
Son Avrupa Birliği mevzuatı Meta’yı bir “teknoloji bekçisi” olarak tanımladığından, WhatsApp’ın iletişim platformunu altı aylık bir süre içinde diğer servislere açmasını zorunlu kılıyor. Dolayısıyla bunun zorunluluktan kaynaklı bir hareket olduğu rahatlıkla söylenebilir.
Son tarihin gelmesine kısa bir süre kala, platformlar arası mesajlaşma deneyiminin nasıl çalışacağının da ana hatları çiziliyor. İlk etapta odak noktası iki kişi arasında metin, resim, video, sesli mesaj ve dosya alışverişi gibi temel özellikler olacak.
Aramalar ve grup sohbetleri gibi daha gelişmiş özellikler daha sonra kullanıma sunulacak. WhatsApp’ın mühendislik direktörü Dick Brouwer, potansiyel “spam ve dolandırıcılıklardan” kaçınmak için kullanıcıların bu platformlar arası mesajlaşma deneyimini manuel olarak aktif hâle getirmesi gerektiğini belirtti.
WhatsApp diğer platformlardan alınan konuşmaları ayrı bir sekmede gösterecek
Hizmete kaydolan kullanıcılar, diğer platformlardan alınan konuşmaları WhatsApp’ta ayrı bir “üçüncü taraf sohbetleri” bölümünde görecek.Aynı şekilde WhatsApp’a bağlanmak isteyen mesajlaşma uygulamalarının da sözleşme imzalaması ve Meta’nın şartlarına uyması gerekecek. Dolayısıyla bu özelliğin tam anlamıyla hayata geçirilmesi elbette zaman alacak. Ancak mart ayında ayrıntılı planların paylaşılması bekleniyor.