Teknoloji

Meta AI, WhatsApp’ta fotoğraflarla etkileşime girebilecek

whatsapp grupları

Yapay zeka hakimiyeti için savaş kızışırken; Meta, halihazırda Facebook, Instagram ve WhatsApp platformlarının bir parçası olan yapay zeka sohbet robotu Meta AI’a yeni bir özellik ekliyor. Meta AI halihazırda soruları yanıtlama, altyazı önerme ve konuşmaları sürdürme gibi etkileyici metin yeteneklerine sahip olsa da, kullanıcılar şu anda Meta AI sohbetine fotoğraf paylaşamıyor veya yükleyemiyor. WABetaInfo sitesinin haberine göre, WhatsApp Android uygulamasının en son beta sürümünde bu durumun değişeceğini gösteren bir özellik bulunuyor.

Bu özellik, Meta AI’nın kullanıcılar tarafından paylaşılan fotoğraflarla etkileşime girmesine, fotoğraflara yanıt vermesine ve hatta bunları düzenlemesine olanak tanıyacak.

WhatsApp, normal sohbetlerdeki kamera düğmesine benzer şekilde çalışacak şekilde tasarlanan Meta AI sohbetinde yeni bir kamera düğmesini test ediyor. Bu ekleme, kullanıcıların şu anda kullanılamayan bir özellik olan Meta AI ile fotoğrafları manuel olarak paylaşmasına olanak tanıyacak.

whatsapp meta ai

Bu görüntü düzenleme özelliğinin tam kapsamı belirsizliğini koruyor. Bu da teknoloji bunun basit ince ayarlarla mı sınırlı kalacağını yoksa güçlü bir AI odaklı fotoğraf düzenleme paketini mi ortaya çıkaracağını merak etmeye bırakıyor. Bu özellik söz verildiği gibi bir performans gösterirse son derece işlevsel bir deneyim sunabilir.

Bu yeni görüntü paylaşım özelliği, Meta’nın yüklediğiniz fotoğrafları analiz edeceği ve yüzlerini tarayacağı anlamına gelse de, ekran görüntüsü, kullanıcıların fotoğraflarını istedikleri zaman silme seçeneğine sahip olacağını belirten bir sorumluluk reddi beyanı içeriyor.

WhatsApp Meta AI temelli başka özellikler de sunacak

Şu an itibarıyla, özelliğin hala geliştirilme aşamasında olduğu görülüyor. Bu nedenle nihayet herkesin kullanımına sunulması biraz zaman alabilir. WhatsApp’ta yine Meta AI’dan yararlanan kişiselleştirilmiş avatar oluşturma özelliğinin testleri de devam ediyor.