Teknoloji

WhatsApp, Meta AI’a sesli sohbet modu ekliyor

whatsapp meta ai

WhatsApp şu anda bazı pazarlarda kullanımda olan Meta AI sohbet robotuna sesli sohbet modu eklemek için çalışıyor. WhatsApp’a gelecek bir güncellemede söz konusu mod etkinleştirilecek ve kullanıcılar AI sohbet robotu için bir ses bile seçebilecek. Açıkçası, Meta AI ile etkileşim kurmak için ses kullanabilmek, bu tür etkileşimleri mesajla kurmaktan çok daha kolay hâle getirecek.

Meta AI’nın sesini seçme imkanı, WhatsApp Android uygulamasının 2.24.17.16 numaralı beta sürümünde mevcut. Google Play Store üzerinden beta testine kaydolarak bu sürümü deneyimleyebiliyor. Ancak kayıtların her zaman açık olmadığını belirtmek gerekiyor.

Bu özellik WhatsApp’ın Android uygulamasını kullanan herkese açıldığında, Meta AI için on ses arasından seçim yapmak mümkün olacak. Sesler adlandırılmamış ancak her birinin onu temsil eden farklı renkte bir dairesi var.

WhatsApp Meta AI seslerinde ne gibi farklılıklar sunacak?

Şu an için elde sadece bir ekran görüntüsü mevcut. Dolayısıyla sesler arasındaki farkların ne olduğu konusunda bir şey söylemek mümkün değil. Ancak kullanıcıların farklı aksan ve tonlar duyması muhtemel görünüyor.