Teknoloji

WhatsApp kullanıcı ismi desteğini PIN kodu korumasıyla sunacak

whatsapp kanallar

WhatsApp kullanıcı ismi desteği üstünde aylardır çalışıyor. Mesajlaşma uygulaması yakında kullanıcıların telefon numaralarını paylaşmadan başkalarına ulaşabilmeleri için kendilerine özel kullanıcı adı seçmelerini mümkün kılacak. WhatsApp’ın yeni beta sürümünde kullanıcıların spam ve istenmeyen etkileşimleri sınırlamak için PIN belirleyebileceği de görülüyor.

WABetaInfo sitesinin haberine göre, Android uygulamasının 2.24.18.2 numaralı beta sürümünde kullanıcı ismi ayarlarken PIN desteğine yönelik referanslar bulunuyor. Özellik hayata geçerse, isteğe bağlı bir güvenlik önlemi olarak bir PIN kodu oluşturmak seçilebilecek. Böylelikle, WhatsApp kullanıcı adınıza sahip olanların sizinle sohbet başlatmak için PIN kodunuzu da bilmesi gerekebilecek.

Bu özelliğin spam gönderenlerin ve diğer kötü niyetli kişilerin sizinle iletişim kurmasını zorlaştırması hedefleniyor. PIN kodunun açığa çıkması durumunda kullanıcılar PIN kodlarını değiştirebilecek. Profiline daha kolay erişim isteyenler ise PIN Kodunu tamamen devredışı bırakabilecek.

whatsapp kullanıcı ismi

WhatsApp’ın telefon numarası veya kullanıcı adı gösterimi konusunda tercihi kullanıcılarına bırakacağı da öngörüler arasında yer alıyor. Dileyenlerin telefon numaralarını tamamen gizleyebileceği ve böylelikle WhatsApp’ı daha özel bir mesajlaşma uygulamasına dönüştürebileceği belirtiliyor.

WhatsApp kullanıcı ismi ve PIN kodu desteğini ne zaman dağıtıma çıkaracak?

WhatsApp kullanıcı ismi ve PIN kodu özelliğini hâlâ geliştiriyor. Bu özelliğin beta testine katılanlara da henüz açılmadığını belirtmek gerekiyor. Dolayısıyla özelliğin ne zaman tüm kullanıcılara açılacağı da belirsizliğini koruyor.