Teknoloji

WhatsApp’a yapay zeka destekli avatar oluşturucu geliyor

whatsapp durum güncellemeleri

Whatsapp, kullanıcıların hayal ettikleri herhangi bir ortamda kullanmak üzere kişiselleştirilmiş avatarlar oluşturmalarına olanak tanıyan yeni bir üretken yapay zeka özelliği üzerinde çalışıyor gibi görünüyor. WABetaInfo sitesi tarafından Android 2.24.14.7 için yeni WhatsApp Beta’da tespit edilen geliştirme aşamasındaki özellik, görünüşe göre görüntüleri oluşturmak için kullanıcı tarafından sağlanan görseller, metin istemleri ve Meta‘nın AI Llama modelinin bir kombinasyonunu kullanacak.

WABetaInfo tarafından paylaşılan bir ekran görüntüsü, kullanıcıların kendilerini “ormandan uzaya kadar her ortamda” hayal edebileceklerini söylüyor. Örnekler, özellikle Lensa AI veya Snapchat’in “Dreams” selfie özelliği gibi uygulamaları kullananlar için oldukça tanıdık gelecek türden.

whatsapp

Kişiselleştirilmiş avatar oluşturmak için, WhatsApp kullanıcılarının “bir kez kendi fotoğraflarını çekmesi” gerekecek. Bu daha sonra Meta AI’yi herhangi bir ortamda kullanıcının benzerliğinde görüntüler üretmek üzere eğitmek için kullanılacak. Uygulamanın kullanıcıları daha sonra Meta AI sohbetinde ayarın açıklamasını “Beni hayal et” yazarak veya diğer konuşmalarında “@Meta AI beni hayal et…” yazarak avatarlarını oluşturabilecekler.

Özelliğin isteğe bağlı olacağı ve kullanıcıların kullanılmadan önce WhatsApp’ın ayarlarında manuel olarak etkinleştirmesini gerektireceği bildiriliyor. WABetaInfo ayrıca referans görsellerin Meta AI ayarları aracılığıyla istenildiği zaman silinebileceğini belirtiyor.

WhatsApp yeni özelliğini ne zaman tüm kullanıcılarına açacak?

Yeni Imagine AI selfie özelliğinin ne zaman genel kullanıma sunulacağına dair bir gösterge yok. WhatsApp, ABD’deki kullanıcılar için daha genel gerçek zamanlı AI görüntü oluşturmanın yanı sıra Meta AI sohbet robotu için de destek sunmaya devam ediyor. Bu nedenle yeni AI avatar özelliğinin başlatılması biraz zaman alabilir. Meta, önceki üretken yapay zeka araçlarında görülen sorunlar göz önüne alındığında daha temkinli bir yaklaşım benimserse bu sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER