Manşetler

WhatsApp’ta rehbere kaydedilmeyen numaralarla mesajlaşmak artık mümkün

whatsapp hd video

WhatsApp üzerinden yeni insanlarla mesajlaşmak artık çok daha kolay olacak. Uygulama için dağıtıma çıkan son güncelleme sayesinde bir numarayı kaydetmeden o numaraya uygulama aracılığıyla erişilebilecek. Böylelikle sadece WhatsApp’ta konuşabilmek için telefon rehberine eklenen gereksiz kayıtlardan kurtulmak mümkün olacak. Örneğin, normalde iletişim kurulmayan birine WhatsApp üzerinden fotoğraf göndermek için o kişiyi artık rehbere eklemek gerekmeyecek.

Bu yeni özellikten yararlanmak için diğer sohbetlerden farklı bir başlangıç prosedürü gerekmiyor. iPhone’larda ekranın sağ üst köşesinde, Android telefonlarda ise ekranın sağ alt köşesinde yer alan yeni mesaj ikonuna dokunulduğunda çıkan ekranda arama kutusuna ilgili telefon numarası yazıldığında numara “Rehberinizde kayıtlı olmayanlar” başlığı altında gösteriliyor. Burada kişinin telefon numarasının ve profil resminin yanında yer alan sohbet seçeneğine dokunulduğunda ise mesajlaşma ekranı açılıyor.

Şimdiye kadar kaydedilmemiş numaralarla sohbet edebilmenin istisnası bir web bağlantısı üzerinden konuşma başlatmak veya grup sohbetlerindeki kayıtsız numaralara yanıt vermekti. Ancak bunun için de sohbetlere QR koduyla girmek veya tanıdık birinden katılım daveti almak gerekiyordu.

Kayıtsız numaralarla sohbet özelliğini en yeni WhatsApp güncellemesi getiriyor

Bu yeni özellik, yukarıda da belirttiğimiz gibi uygulama için hazırlanan son güncellemeyle sunuluyor. Güncellemenin kısa süre içinde tüm kullanıcılara dağıtılması planlanıyor.

İLGİLİ HABERLER