Teknoloji

WhatsApp Google’ın Canlı Çeviri özelliğini Android uygulamasına entegre etmek için çalışıyor

whatsapp kanallar

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulamalarından biri olan WhatsApp, dünya çapında milyarlarca kullanıcıyı birbirine bağlıyor. Meta, farklı dilleri konuşanların birbirleriyle iletişime geçmesini kolaylaştıracak bir özelliği hayata geçirmeye hazırlanıyor. WhatsApp’ın Android sürümü için bir uygulama içi çeviri özelliği geliştiriliyor.

WABetaInfo sitesinin haberine göre; WhatsApp, Google’ın Canlı Çeviri özelliğini sohbetlere entegre etmeyi planlıyor. Bu ekleme gerçekleşirse, kullanıcılar farklı uygulamalar arasında geçiş yapmadan yabancı metinleri çevirebilecek.

Canlı Çeviri, işlemlerini cihaz üzerinde gerçekleştiriyor ve kişisel verileri Google’ın bulutuna göndermiyor. Bu nedenle, kullanıcı gerekli dil paketini indirdiğinde çeviri özelliği çevrimdışı şekilde çalışabiliyor. Ancak WABetaInfo, bu aracın ilk başta Hintçe ve İngilizce gibi belirli dillerle sınırlı olabileceğini belirtiyor.

whatsapp android

Canlı Çeviri şu anda belirli Pixel cihazlarında kullanılabildiği için, WhatsApp’ın çeviri özelliği tüm Android telefonlarda mevcut olmayabilir. Google’ın özelliğin kullanılabilirliğini daha fazla platforma genişletmesi veya Meta ile özel bir anlaşma yapması da ihtimaller arasında yer alıyor.. Sonuç olarak özellik hâlâ geliştirilme aşamasında ve özelliklerini veya halka açıklanıp yayınlanmayacağını söylemek için oldukça erken.

WhatsApp iPhone uygulamasına da benzer bir özellik getirebilir mi?

Apple’ın yakın zamanda Çeviri uygulaması için bir API başlatmasıyla WhatsApp, benzer bir özelliği kolayca iOS istemcisine de getirebilir. Ancak iPhone uygulamasında henüz ilgili bir referans görülmedi. Dolayısıyla bu özel eklemenin şirketin yol haritasında olup olmadığı şu an için belirsizliğini koruyor.