Teknoloji

WhatsApp Etkinlikler özelliğini Topluluklar dışındaki grup sohbetlerine götürüyor

whatsapp

WhatsApp geçtiğimiz mayıs ayında Topluluklar için Etkinlikler özelliğini duyurmuş ve bu özelliğin “önümüzdeki aylarda” herhangi bir topluluğa dahil olmayan gruplar için kullanıma sunulacağını belirtmişti. WhatsApp’tan bu konuyla ilgili kesin bir açıklama gelmese de; WABeta Info sitesinin haberine göre, WhatsApp Android uygulamasının 2.24.14.9 numaralı beta sürümünde bu özelliği görmek mümkün.

WABetaInfo sitesi tarafından paylaşılan ekran görüntüsünde herhangi bir topluluk içinde olmayan bir grup sohbetinin menüsünde de etkinlik oluşturma seçeneğinin bulunduğu göze çarpıyor.

whatsapp etkinlikler

WhatsApp Etkinlikler özelliğinde değiştirme yetkisini etkinlik sahibine verecek

Grup sohbetinde ataç simgesine tıklamak artık yeni bir etkinlik oluşturmanıza olanak tanıyan ek bir “Etkinlik” simgesi sunuyor. Grup üyeleri oluşturulduktan sonra etkinlik davetini görüntüleyebiliyor ve kabul edebiliyor. Etkinlikte yapılacak değişikliklerin yalnızca etkinliğin yaratıcısı tarafından gerçekleştirilmesi muhtemel görünüyor. Grup etkinliklerinin uçtan uca şifrelendiğini de belirtmekte fayda var.

Özelliği şimdiden denemek isteyen Android kullanıcılarının WhatsApp’ın beta programına kaydolarak bu imkanı deneyimlemesi mümkün. Genel dağıtımın da fazla zaman almadan başlaması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER