Teknoloji

WhatsApp Durum güncellemelerinde bahsetme özelliği Android’de test ediliyor

whatsapp durum güncellemesi

WhatsApp, mart ayında Durum güncellemelerinde bahsetme özelliği üzerinde çalışmaya başlamıştı ve bu özellik yakında dünya genelindeki tüm kullanıcılar için sunulacak. Şu anda ise Android’deki beta kullanıcılarına açılmış durumda.

WABetaInfo’nun bildirdiğine göre, Durum güncellemelerinde bahsetme özelliği, WhatsApp’ın 2.24.20.3 sürümünü kullanan Android beta kullanıcılarına sunuldu. Bir fotoğraf veya video paylaşırken, Durum güncellemesine bir kişiyi eklemek için altyazı çubuğunun yanındaki ‘@’ simgesine tıklamanız yeterli.

Bahsedilen kişi, Durum’unuzda ondan bahsettiğinize dair bir bildirim alacak ve Durum’u yeniden paylaşma seçeneğine sahip olacak. Bu seçenek, Durum’u görüntülerken yanıt kutusunun yanında bir paylaşım butonu olarak görünecek.

Ancak, Instagram’dan farklı olarak, Durum’unuzu yeniden paylaşan kişinin kimliği gizli kalacak. Aynı şekilde, bahsedilen kişi de Durum’unuzu görüntüleyenler listesinde yer almayacak. Bu durum, bahsedilen kişinin iletişim bilgilerinin diğer izleyiciler tarafından görünmesini engelliyor ve gizliliği koruyor.

Ayrıca, bahsedilen kişi, Durum gizlilik ayarlarıyla diğerlerine kapalı olsa bile sizin Durum güncellemenizi görebilecek. Bu, yalnızca Durum’da bahsedilen kişinin ilgili güncellemeye erişmesine olanak tanıyor.

WhatsApp Durum güncellemesinde etiketleme özelliğini ne zaman genel kullanıma sunacak?

WhatsApp’ın bu özelliği ne zaman genel kullanıma açacağı henüz belli değil, ancak bu özelliği denemek isteyenler WhatsApp’ın beta programına katılabiliyor.

whatsapp durum güncellemesi

Bu yeni özellik sayesinde, WhatsApp kullanıcıları artık Durum güncellemelerinde kolaylıkla kişileri etiketleyebilir ve bu sayede daha etkileşimli içerikler oluşturabilecek. Özellikle gizlilik ayarlarına getirilen yenilikler, kullanıcıların paylaşımlarını daha güvenli bir şekilde yönetmelerini sağlayacak. Bu gelişmenin, WhatsApp’ın kullanıcı deneyimini daha da iyileştirme amacıyla sunulan bir adım olduğu görülüyor.