Teknoloji

WhatsApp Durum güncellemeleri için yeni gizlilik ayarlarını test ediyor

whatsapp web

WhatsApp 2017’de kullanıma sunduğu Durum özelliğiyle kullanıcılarına kişi listelerinde olanların 24 saat boyunca görebileceği metin, emoji, fotoğraf ve videolar paylaşma imkanı sunmuştu. Ancak kullanıcılar diledikleri takdirde bu güncellemeleri kimi görüntüleyebileceğini seçebiliyor. Burada “kişiler”, “sadece seçilen kişiler” ve “seçilen kişiler haricinde herkes” olmak üzere üç seçenek sunuluyor.

WhatsApp iOS uygulaması için geçtiğimiz ay yayınlanan 24.10.10.75 numaralı beta sürümüyle bir güncelleme paylaşmadan önce gizlilik ayarını kolaylıkla değiştirmek mümkün hâle gelmişti. Şirket bu özelliği şimdi de 2.24.12.27 numaralı beta sürümüyle Android uygulamasına getiriyor.

whatsapp durum

WhatsApp Durum güncellemelerinin gizliliği konusunda bilinci artırıyor

WhatsApp’ın yeni özelliğini en basitinden mevcut gizlilik ayarı için bir tür hatırlatıcı olarak görmek mümkün. Bu özellik sayesinde değiştirilmesi gereken bir şey varsa bunun farkına varmak daha kolay olacak. Buna ek olarak, kullanıcıların güncellemelerini kimin göreceği konusunda daha bilinçli hâle geleceği de söylenebilir.

Beta kanalına katılan Android cihaz sahibi WhatsApp kullanıcıları bu özelliği şimdiden görebiliyor. Özelliğin birkaç gün içinde daha fazla test kullanıcısının erişimine açılması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER