Teknoloji

WhatsApp biriken okunmamış mesajları temizleyecek bir çözüm hazırlıyor

whatsapp web

WhatsApp dünya çapında en popüler anlık mesajlaşma uygulamalarından biri olmaya devam ediyor. Pek çok kişi uygulamayı hem kişisel hem de profesyonel iletişimleri için kullanıyor ve bu süreçte her gün yüzlerce mesaj gönderip alıyor. Çok sayıda grup ve kanalın üyesi olanlar için WhatsApp zaman zaman bunaltıcı bir hâle gelebiliyor. Okunmamış mesajların yığılması kimileri için bir kabusa dönüşebiliyor. Şirket bu kabusu ortadan kaldırmak için okunmamış mesaj sayısını otomatik olarak temizleyen bir özellik üstünde çalışıyor.

Bu yeni özellik, WhatsApp’la ilgili pek çok değişikliği keşfeden WABetaInfo sitesi tarafından ortaya çıkarıldı. WhatsApp’ın ayarlar menüsüne eklenen yeni bir seçenekle kullanıcılar istedikleri takdirde uygulamayı her açtıklarında okunmamış mesaj sayaçları sıfırlanacak.

whatsapp

Söz konusu yenilik, yüzlerce hatta binlerce okunmamış mesajı olan birçok kişi için faydalı olabilir. Bu özellik onlar için hızlı bir çözüm olacak ve uygulamalarının bir daha asla bu kadar çok okunmamış mesaja ulaşmasını önleyecek.

Ancak burada bir ihtimalden daha bahsetmek gerekiyor. Okunmamış mesaj sayacının otomatik olarak sıfırlanması, kullanıcıların gerçekten önemli bir mesajı gözden kaçırmasına neden olabilir. Kısacası burada iki ucu keskin bir bıçaktan söz etmek mümkün.

WhatsApp yeni özelliğinde mesajlar için “okundu” bilgisi vermeyecek

WhatsApp’ın yeni özelliğinde muhtemelen mesajlar için “okundu” bilgisi vermeyecek. Dolayısıyla mesaj okunduğunda mavi tik işareti görülmeyecek. Sadece okunmamış mesaj sayısı temizlenmiş olacak. Özelliğin kullanımının isteğe bağlı olacağını hatırlatmakta da fayda var.

B

B

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER