Teknoloji

WhatsApp sesli mesajı yazıya dökme özelliğini Android’e getiriyor

whatsapp android

WhatsApp, uzun zamandır beklenen sesli mesaj transkripsiyon özelliğini, iOS sürümünde kullanıma sunulduktan bir yıl sonra nihayet Android uygulamasında kullanıma sunuyor. Beta kanalındaki kullanıcılara sunulan özellik, şu anda beş dilde sesli mesaj transkripsiyonunu destekliyor.

Bu özellik, WhatsApp’ın 2.24.15.5 numaralı beta sürüünde bazı kullanıcılar için mevcut. WhatsApp’ın beta programına kayıtlı olan ve özelliği alanlar, uygulama ayarlarında Sohbetler seçeneğine giderek bu özelliği etkinleştirebiliiyor.

Özelliği etkinleştirdikten sonra WhatsApp, uçtan uca şifrelenmiş transkriptler sağlamak için cihazınızın konuşma tanıma özelliğine güvendiğinden, sesli mesajları yazıya dökmeye başlamak için bir dil veri paketi indirilmesini istiyor. Bu özellik daha sonra sesli mesajları otomatik olarak yazıya dökecek ve metinler sesli mesaj balonunda seçilen dilde görünecektir.

WhatsApp Android uygulaması beş dil için yeni özelliği destekliyor

Bu özellik şu anda İngilizce, İspanyolca, Portekizce (Brezilya), Rusça ve Hintçe dillerinde sesli mesaj çevirilerini desteklemektedir. Bu, WhatsApp’ın bu özelliği başlangıçta bu dillerin yaygın olarak konuşulduğu bölgelerdeki Android kullanıcıları için yayınlayabileceğini gösteriyor. Ancak iOS sürümü daha fazla dili desteklediğinden ileriki bir tarihte daha fazla bölgeye ulaşabilir. WhatsApp kullanıma sunmayla ilgili herhangi bir ayrıntı paylaşmadı ancak özelliğin önümüzdeki haftalarda daha fazla kullanıcıya ulaşması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER