Teknoloji

WhatsApp’ın ABD’deki aylık aktif kullanıcı sayısı 100 milyona ulaştı

whatsapp web

WhatsApp Türkiye’nin de aralarında olduğu pek çok ülkede en popüler mesajlaşma ve iletişim platformu konumunda olsa da, ABD’de böyle bir durum söz konusu değil. Ancak bu dönüm önümüzdeki dönemde değişecek gibi görünüyor. Meta‘dan yapılan açıklamaya göre, WhatsApp’ın ABD’deki aylık aktif kullanıcı sayısı 100 milyona ulaştı. Bu 100 milyon kullanıcının 10 milyonunun Teksas eyaletinde olduğuna da dikkat çekiliyor.

Meta, 2020’de final yapan popüler dizilerden Modern Family’nin kadrosunun yer aldığı reklam filmleriyle WhatsApp’ın ABD’deki popülaritesini artırma hamlesinin karşılığını almış gibi görünüyor. Bu reklam filmlerinde iPhone ve Android sahipleri arasında mesajlaşmanın WhatsApp’la kolaylaşabileceğinin altı çizilmişti.

Meta, WhatsApp’ın ABD’de 100 milyon aylık aktif kullanıcıya ulaşmasını da ilginç bir şekilde kutladı. Şirket, Los Angeles şehrindeki Americana alışveriş merkezinde Apple ve Samsung mağazalarının arasına yaklaşık 60 metre uzunluğunda yeşil renkli bir konuşma balonu yerleştirdi. Bu balonda “WhatsApp’la cihazlar arasında özel şekilde mesajlaşın” yazıyor.

https://twitter.com/whatsapp/status/1816545758461739149

WhatsApp tüm dünyada 2 milyardan fazla kullanıcıya sahip

WhatsApp’ın küresel ölçekteki aylık aktif kullanıcı sayısı 2 milyarın üstünde. Bu açıdan ABD’deki 100 milyon kullanıcı sayısı düşük olarak değerlendirilebilir. Ancak ana vatanında böyle bir seviyeye ulaşmanın Meta için moral açısından da önemli olduğu rahatlıkla söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER