Teknoloji

Android 15 tabanlı Wear OS 5.1 yakında duyurulabilir

wear os 5.1

Google’ın akıllı saatler için geliştirdiği işletim sistemi Wear OS’in sürümlerini takip etmek pek kolay olmayabiliyor. Android tabanlı olmasına rağmen, Android’e kıyasla daha farklı bir versiyonlandırma sistemi olan Wear OS sürümleri genellikle temellerini oluşturan Android sürümlerinden birkaç ay sonra çıkıyor. Ancak Wear OS 5.1 ile bu durum değişecek gibi görünüyor.

Google, Wear OS 5’i Android 14’ün temel alarak geliştirmişti. Wear OS 5.1’in temelinde ise Android 15’in olacağı söyleniyor. Böylelikle büyük Android sürümleri ve Wear OS sürümleri arasındaki entegrasyon da kopmuş olacak.

Wear OS 5.1, Wear OS 6 adıyla da çıkabilir

Şirket içinden geldiği iddia edilen bir bilgiye göre, Google Wear OS 5.1’i hâlihazırda Pixel Watch 2 ile test ediyor. Şirketin bu sürümü Wear OS 6 adıyla piyasaya sürmesi de ihtimaller arasında sayılıyor.

Eğer bu olmazsa, Wear OS 5.1’in Wear OS 5’ten farklı bir Android sürümüne dayanması, Google’ın sonunda temel Android sürümünü Wear OS sürümünden tamamen ayırdığı anlamına gelecek. Bu, gelecekte bir Wear OS sürümünün diğerinden daha yeni bir Android sürümü kullanıp kullanmadığını hızlıca anlamayı zorlaştıracak bir adım olarak tanımlanabilir.