Ulaşım

Waymo sürücüsüz otomobil testlerinde 16 milyon kilometre yol katetti

waymo surucusuz otomobil

Waymo sürücüsüz otomobil testleri için trafiğe açık yollarda gerçekleştirdiği testlerde 16 milyon kilometre mesafe katettiğini açıkladı. Şirketin teknolojisinin sanal testlerinde katedilen mesafe ise eylül ayının sonu itibarıyla 11.2 milyar kilometreye ulaştı.

Waymo geldiği noktayı CEO’su John Krafcik’in imzasını taşıyan bir basın açıklamasıyla duyurdu. Bugüne kadar önemli işlere imza attıklarını söyleyen Krafcik, önümüzdeki dönemde gelişmiş teknolojiyi insanların sevdiği ve kullandığı bir servise dönüştürmek istediklerini belirtti.

Krafcik, şirketinin artık kapasite, konfor ve elverişlilik gibi konulara odaklanacağını ifade etti. Hâlihazırda Waymo mühendislerinin yeni sensörler geliştirmeye odaklandığı ve bu sensörler sayesinde sürücüsüz otomobillerin yağmurlu ve karlı havalarda daha rahat ilerleyebileceği belirtiliyor. Waymo’nun aynı zamanda manevra kabiliyeti üstünde çalıştığı da Krafcik tarafından doğrulandı.

Waymo sürücüsüz otomobil çalışmalarında sahayı genişletiyor

Waymo sürücüsüz otomobil teknolojisiyle ilgili çalışmalarında sahayı genişletmeyi de sürdürüyor. Alphabet’in bünyesi altındaki şirket, sürücüsüz taksilerini Avrupa’ya getirmeyi planlıyor. Bir yandan Çin pazarına da girmeye hazırlanan Waymo, farklı sektörlerden işbirlikleriyle de yapısını kuvvetlendiriyor.

İLGİLİ HABERLER