İncelemelerManşetler

Vivo Y35 İncelemesi

vivo y35 inceleme

Vivo, ülkemizde büyük ilgi gören orta segment telefonlar sınıfında dikkat çekici ürünler sunuyor. En yeni ürünlerden biri olan Vivo Y35, büyük ekranı ergonomik bir gövde, 50 megapiksel kamera, günlük işler ve optimum oyun deneyimi için yeterli bir işlemci ve en önemlisi, iki büyük Android güncelleme taahhüdü ile birlikte sunuyor. Vivo Y35 inceleme yazısı ve videosunda, orta segment için önemli bir vaatte bulunan bu Android telefonu ile ilgili öne çıkan özellikler ve sunduğu deneyime dair yorumlar yer alıyor.


Sık Sorulan Sorular

Vivo Y35 fiyatı ne kadar?

Vivo Y35, Vivo’nun çevrimiçi mağazası MyVivoShop’ta 8.999 TL’lik fiyattan satılıyor. 8 GB RAM ve 256 GB dahili hafızalı versiyonun fiyatı bu şekilde veriliyor. Ayrıca TWS 2e kablosuz kulaklık da hediye ediliyor.

Vivo Y35 satın aldım, daha sonra güncelleme gelecek mi?

Vivo, Y35 sahiplerine 2 büyük Android güncellemesi ve üç yıl boyunca güvenlik güncellemelerini taahhüt ediyor.

Vivo Y35’in kutusundan neler çıkıyor?

Telefon, şeffaf silikon kılıf, 18W güç adaptörü, USB kablosu, 3.5mm uçlu kulaklık, SIM kart iğnesi.

Vivo Y35 inceleme: Tasarım

Vivo Y35, genel olarak orta segment Android telefonlarda görmüş olduğumuz düz ekran, düz bir arka panel, düzleştirilmiş kenar çerçevesi, yuvarlatılmış köşeler ve su damlası biçiminde ekran çentiği gibi unsurları bünyesinde barındırıyor. Yine de, bu telefonu sınıfına göre daha şık ve göz alıcı gösteren bazı noktalar da bulunuyor. Vivo, V serisinde gördüğümüz tasarım karakterinin ve dikkat çekici özelliklerin bir kısmını Y35 modelinde de sunuyor.

vivo y35 inceleme

V serisinden alınan en dikkat çekici tasarım unsurlarından bir tanesi arka yüzü oluyor. Elimizdeki Gün Doğumu Işıltısı modelinin arkası, ışığa tuttuğunuza oluşturduğu renk oyunlarıyla etkileyici bir görünüm oluşturuyor. Bu rengin yanı sıra bir de Yıldızlı Mavi gibi, göz alıcı görünüme sahip başka bir seçenek daha bulunuyor. Bu arka yüzün yüzeyi hafif pürüzlü, yakından baktığınızda ince çizgileri göreceksiniz. Böylelikle tutuşu rahatlatan bir sürtünme de sağlanıyor. Arka yüzün parmak izine ve çizilmelere karşı dayanıklı olduğunu görüyoruz. Vivo kutuya bir adet şeffaf silikon kılıf yerleştirmiş. Yine de, bizim tercihimiz telefonu kılıfsız kullanmak oldu. Bu şekilde verdiği hissin çok daha iyi olduğunu düşünüyoruz.

Telefonun 8.28 milimetrelik kalınlığa sahip gövdesinin ağırlığı 188 gram. 6.58 inç ekrana sahip bir telefon için bu ağırlığın gayet iyi olduğunu söyleyebiliriz. Önde yer alan sağlam camın üstüne ekran koruyucu film de en baştan yapıştırılmış. Ekranın etrafını saran çerçeve çok kalın değil, bu da telefonun normale göre daha düşük bir yüzey alanına sahip olmasını ve rahat tutuş sunmasını sağlıyor. Tabii ki, 8 milimetreyi çok geçmeyen kalınlığının da etkisini unutmamak gerekiyor.

vivo y35 inceleme

Vivo Y35’te IP54 sertifikasının bulunduğu belirtiliyor. Yani sıvı sıçramalarına karşı dayanıklı. Bu sayede sağanak yağış altında telefon görüşmelerinizi rahatlıkla yapabilirsiniz. Ancak telefonu su birikintisine düşürmemeye dikkat edin.

Telefonun kenarlarına göz gezdirdiğimizde, sağ kenarda orta üst kısımda konumlandırılmış ses ve güç tuşları var. Bu tuşlar dışa doğru çok çıkıntı yapmasa da el yordamıyla rahatlıkla bulunuyor. Derinlik de yeterli. Güç tuşuna parmak izi okuyucusu yerleştirilmiş. Üst kenarda iki adet nano SIM karta ve ayrıca microSD karta ev sahipliği yapabilen bir tepsi var. Alt kenarda ise USB-C portu, hoparlör, mikrofon ve 3.5mm kulaklık jakı var.

Vivo Y35 inceleme: Donanım

Vivo Y35’in sahip olduğu 6.58 inç ekran 1080 x 2408 piksel çözünürlüğe, diğer bir deyişle Full HD+ çözünürlüğe sahip. IPS LCD teknolojisini barındıran bu ekran 550 nitlik maksimum parlaklık sayesinde dışarıda rahat bir kullanım imkanı sağlıyor. 90 Hz yenileme hızı da mevcut, böylelikle kullanıcı arayüzünde geçişlerde, sayfa kaydırmalarında daha akıcı ve gerçekçi bir görünüm sağlanıyor. Destekleyen oyunlarda da katkısının olduğunu söylemeliyiz.

vivo y35 inceleme

Ekranın zararlı mavi ışığı engelleyen filtresi de var. Böylelikle özellikle akşam veya gece kullanımlarında göz yorgunluğunun önüne geçebilirsiniz. Bunu Hızlı ayarlar içinden elle açabileceğiniz gibi, belli saatler arasında otomatik olarak devreye girecek şeklinde de ayarlama yapabilirsiniz.

Vivo Y35’in ekranı, varsayılan olarak dengeli bir renk sıcaklığı sunuyor. Ekran ayarları içinde bulunan Ekran renkleri bölümünden renk modunu değiştirebilir veya sıcaklığı elle istediğiniz dereceye ayarlayabilirsiniz. Pro ayarında renk sıcaklığı artırılırken Parlak ayarında renklerin canlılığı biraz daha artıyor. Video izlerken Parlak seçeneğini tercih etmek daha iyi olacaktır.

Video demişken, Vivo Y35’in büyük ekranı video izleme konusunda gerçekten de iyi bir deneyim sağlıyor. Bu büyük ekranın 20:9 görüntü oranı mevcut, 16:9 videolarda kenarlarda çubuklar görseniz bile, tam ekrana aldığınızda, su damlası çentiğin fazla alan kaplamaması nedeniyle efektif görüntüleme alanında fazla kesinti olmuyor. Bu açıdan oyunlarda da iyi bir deneyim elde edebilirsiniz.

vivo y35 inceleme

Ses tarafına geldiğimizde, alt kenarda tek bir hoparlör var. Orta segment akıllı telefon ortalamalarında, yeterli bir ses çıkışı var. YouTube’da video izlerken, gelen sesli mesajlarınızı dinlerken veya Spotify’da arkadaşlarınızla müzik dinlemek istediğinizde bu hoparlör yeterli olur. 3.5mm kulaklık jakının bulunduğunu söylemiştik. Üstüne üstlük, kutudan 3.5mm uçlu bir kablolu kulaklık da çıkıyor. Böylelikle telefonun yanında bir de kulaklık satın alma zorunluluğunuz olmayacak.

Vivo Y35’te 4G destekli, 6nm tabanlı Snapdragon 680 işlemci bulunuyor. Bu işlemci dört adet 2.4 GHz Kryo 265 Gold performans çekirdeği, dört adet 1.9 GHz Kryo 265 Silver verimlilik çekirdeği içeriyor. Adreno 610 GPU da bu yongaset dahilinde yer alıyor. Elimizdeki modelde 8 GB RAM ve 256 GB dahili hafıza var. Vivo, genişletilmiş RAM özelliği sayesinde 8 GB’lık ek RAM kullanma imkanı veriyor. Bunun sayesinde daha fazla uygulama arasında kesintisiz geçiş veya sekmeler arasında kalınan yerden devam etme imkanı sunuluyor. Bu arada Vivo, Y35’te kullandığı Genişletilmiş 3.0 RAM teknolojisinin selefine göre yüzde 23 oranında daha fazla etkin uygulamaya sahip olduğunu söylüyor. Gerçekten de, 7-8 uygulama arasında, uygulamaların yeniden yüklenmesine gerek olmadan geçiş yapma imkanını buluyoruz.

vivo y35 inceleme

256 GB kapasiteli saklama alanı da fazlasıyla yeterli olacaktır. Vivo, bu alanın toplam 1592 TV dizisine eşdeğer olduğunu söylüyor. Netflix ve bunun gibi hizmetler yerine bilgisayardan aktarım yaparak film veya dizi izleyenler için bu iyi bir haber. Öte yandan daha fazla alana ihtiyaç duyanlar için microSD kart yuvası da kapasitesi 1 TB’ye çıkan kartları destekliyor.

Vivo Y35, sahip olduğu bu donanım paketi sayesinde bir orta segment telefonu için memnun edici bir akıcılığı ve hızı sunuyor. Kullanıcı arayüzünde geçişler zahmetsiz, herhangi bir ağırlık hissetmedik. Kaydırmalar da aynı şekilde iyi biçimde yapılıyor. Benchmark testlerinde alınan sonuç diğer Snapdragon 680 işlemcili telefonlarla aynı seviyelerde bulunmakla birlikte, Snapdragon 662 işlemciyle çalışan telefonlara göre ilerleme olduğu görülüyor.

Oyun konusunda da Vivo Y35, iyi bir deneyim sunuyor. PUBG Mobile’ı da akıcı ve düzgün grafiklerle oynamak mümkün. Üstelik oyun sırasında performansa destek olan çeşitli araçlar da mevcut. Bir de oyun deneyimini güçlendiren, destekleyen oyunlar var olduğunda kullanılabilecek bazı ek özellikler var. Örneğin, PUBG Mobile’da oynarken çeşitli hareketlerde telefon titreyebilir, bu sayede oyunun gerçekçiliği ve sarmalayıcılığı artırılabilir. Rahatsız Etmeyin özelliği ise oyun oynarken tüm uyarlarıları ve mesajları engellemeyi sağlıyor. Oyunda Pencere İçinde Pencere özelliği de, oyun oynarken üç parmağı yukarı kaydırarak oyun sırasında Mesajlar, WhatsApp veya diğer uygulamalar üzerinden sohbet etmeyi sağlıyor. Vivo Y35’in geniş ekranı, oyun oynarken bu uygulamaları da rahat biçimde kullanmaya yetecek alanı sunuyor.

vivo y35 inceleme

Vivo Y35’te 5000 mAh kapasiteli bir pil var. Bu pil, Vivo’nun sunduğu çeşitli optimizasyonlar ve güç tasarrufu teknolojisi sayesinde iyi bir grafik sergiliyor. Normal yoğunlukta bir kullanımda iki güne varan bir çalışma süresi elde edebilirsiniz. Yaptığımız video testinde, ekranın makismum parlaklıkta ve yüzde 50 ses seviyesinde olduğu bir durumda, toplamda 5000 dakika, yani 8 saat 20 dakika boyunca YouTube videosu izlenebileceğini saptadık. Ekran parlaklığını kısmak ve telefonun dahili hafızasında bulunan bir videoyu izlemek bu süreyi daha da yukarı çıkaracaktır ve Vivo’nun belirttiği 14.3 saat seviyelerine çıkaracaktır. Öte yandan biz Vivo Y35’i, çok yoğun bir şekilde kullanmadığımız, yine de hücresel bağlantının sürekli aktif olduğu, ara sıra gelen mesajlara baktığımız, fotoğraf çektiğimiz bir senaryoda 4-5 gün boyunca tek bir şarjla kullanabildik. Bu, gerçekten etkileyici. Vivo, telefonun yapay zekâ destekli güç tasarrufu teknolojisi sayesinde 23.9 güne kadar açık kalabilme özelliğine sahip olduğunu söylüyor ki, bunun pek de boş bir iddia olmadığını deneyimlerimiz gösteriyor.

Kutudan 18W güç adaptörü çıkıyor, telefon da 18W hızlı şarjı destekliyor. Vivo, yalnızca 15 dakika şarj ile 258 dakikaya kadar video izleme ve 5 tur oyun oynama imkanı sağlıyor. Şirket, telefonun 70 dakika içerisinde yüzde 70 şarj seviyesine ulaşabildiğini de belirtiyor. Biz de Vivo Y35 ile kendi testimizi yaptık. Telefonun pili tamamen bitmiş olduğu durumda ve telefon kapalıyken yaptığımız testte, 40 dakikada yüzde 49 seviyesine ulaştık. 80 dakikada ise telefonun pilinin yüzde 86’sı dolmuştu. İki saat gibi bir sürede ise telefonun pili tamamen doluyor. Tam dolu pille güne başlamak için gece yatarken şarj etmeniz yeterli olacaktır.

Vivo Y35 inceleme: Yazılım

Vivo Y35’te FunTouch OS 13 sürümü yüklü geliyor. Aslında FunTouch OS, Android’i temel alan bir kullanıcı arayüzü. Her ne kadar Vivo, farklı bir isim kullanmış olsa da, genel olarak bir Android telefondan beklenen kullanıcı arayüzünü, deneyimi ve uygulamaları sunuyor. Üstüne üstlük şimdi, Vivo Y35 ile birlikte güncellemeler tarafında da büyük bir güvence veriyor ve iki Android güncellemesini sunacağını belirtiyor. Ayrıca üç yıl boyunca güvenlik güncellemeleri sunulacak.

vivo y35 inceleme

Kullanıcılar eskiden beri yazılım güncellemelerine önem verir, ancak telefonların kullanım süresinin ortalama üç yıla çıkmış olması bunu daha da önemli hâle getirdi. Son yıllarda birçok farklı üreticinin güncellemeler konusunda taahhütler verdiğini görmüştük. Ancak şirketlerin yeni ürünlerini tanıtırken verdikleri taahhütler genellikle üst segment telefonları kapsıyor. Burada Vivo’nun orta segment telefonlarına da güncelleme taahhüdü verdiğini görüyoruz.

Öte yandan telefonlara çeşitli işlevleri, yeni arayüz unsurlarını ve arka plan düzenlemelerini getiren yazılım güncellemelerinin yanında, onları güncel tehlikelere karşı koruyan güvenlik güncellemeleri de önemli. İşte Vivo burada süreyi daha da uzatarak üç yıllık bir güvence sunuyor. Google’ın düzenli olarak sunmuş olduğu Android güvenlik güncellemelerini Vivo Y35 sahipleri de üç yıl boyunca alabilecekler.

Vivo Y35 inceleme için elimize gelip ilk kurulumu yaptıktan sonra, telefona Android 13 güncellemesinin geldiğni gördük ve hemen güncellemeyi yaptık. Vivo’nun verdiği taahhüde dayanarak, Android 14 güncellemesinin de bu telefona gelmesini bekleyebiliriz.

vivo y35 inceleme

FunTouch OS’e bağlı olarak gelen çeşitli duvar kağıtları, uygulama ikonu stilleri, Ayarlar uygulaması tasarımı, Bildirim Merkezi ve Hızlı Ayarlar düzeni olsa da, Vivo Y35’te Google uygulamalarının ve servislerinin ön planda olduğu bir deneyim var. Birçok Google uygulamasının yüklü olarak geldiğini görüyoruz. Üstelik ilk kurulum sonrasında Asistan uygulamasının kısayolu ekranın altındaki sabit kısayol bölümüne eklenmişti. Tabii ki, ana ekran düzenini istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Uygulama çekmecesini sevenler için, uygulamalar içinde alfabetik düzende veya kullanım sıklığına göre yukarıdan aşağı gezinebileceğiniz bir uygulama menüsü de mevcut.

Çeşitli widget’lar aracılığıyla Ana ekran sayfalarının işlevselliğini artırmanız da imkan dahilinde bulunuyor. Uygulama çekmecesinde Widget’lar şeklinde bir sekme göreceksiniz. Burada Temizle ve Hızlandır, Nano Müzik Çalar, Hava Durumu, Saat gibi Vivo tasarımı widget’lar var. Yüklü olan diğer uygulamaların widget’larını da aynı sayfanın alt kısımlarında görebilirsiniz. Bir de Vivo yapımı iManager uygulaması var. Bu uygulama telefonun yönetimini ve optimizasyonunu yapmaya yarıyor. Tek bir dokunuşla optimizasyon yaparak arka plandaki uygulamaları kapatabilir, belleği temizleyebilirsiniz.

vivo y35 inceleme

Bir de çeşitli sistem araçları var. Örneğin Uygulama Klonu ile Facebook, Instagram, LinkedIn gibi uygulamaları birden fazla hesapla kullanabilirsiniz. Aslında bunlardan birçoğu tek bir uygulamada birden fazla hesap arasında geçiş yapmaya izin veriyor. Ancak bu araç Telegram ve Twitter için kullanışlı olacaktır. Telefon soğutma ise Tek dokunuşla optimizasyona göre biraz daha detaylı ve kapsamlı biçimde optimizasyona izin veriyor. Ultra Oyun Modu ise, oyun oynarken performansı ve deneyimi artıracak tüm araçların yönetimini yapmaya izin veriyor.

Başlarda sağ kenara yerleştirilmiş parmak izi okuyucusunun olduğunu söylemiştik. Bu birim hızlı biçimde çalışıyor. Telefonu tutuşunuza göre sağ elin baş parmağını veya sol elin işaret parmağını tanıtmanız yeterli olacaktır. Parmak izi okuyucusunu zahmetli bulan, bununla birlikte güvenlik yerine rahatlığı biraz daha fazla tercih eden kişiler için yüz tanıma da mevcut.

Vivo Y35 inceleme: Kamera

Vivo Y35’in arkasında üç tane kamera bulunuyor. Bu kameralar kare biçiminde, dışa doğru hafif çıkıntı yapan bir kamera modülüne yerleştirilmiş. Ana kamera 50 megapiksel çözünürlüklü sensör, f/1.8 diyafram, faz algılamalı otomatik odak gibi özelliklere sahip. Diğer iki kamera da 2 megapiksel çözünürlük ve f/2.4 diyafram değerlerini paylaşıyor. Önde ise, su damlası biçiminde çentiğe yerleştirilmiş 16 megapiksel, f/2.0 diyafram açıklıklı kamera bulunuyor.

vivo y35 inceleme

50 megapiksel sensör, piksel birleştirme yöntemiyle daha fazla ışığı toplayabiliyor ve düşük ışıkta daha parlak ve canlı fotoğraflar çekilebiliyor. Bu arada Vivo, sektörde öncü olduğunu belirttiği görüntüleme özellikleri sayesinde, gece bile anlı detaylarla dolu, profesyonel görünen yüksek çözünürlüklü görüntülerin elde edildiğini belirtiyor. Ayrıca hareket hâlinde çekilen video ve fotoğraflarda EIS, yani elektronik görüntü sabitleme ve ek stabilizasyon algoritmaları kullanılabiliyor. Hem ön hem de arka kamerada Süper Gece Kamerasını kullanarak fotoğraflar çekmek mümkün.

Derinlik kamerasının yardımıyla Portre çekimlerde de iyi sonuçlar elde edilebiliyor. Üstelik Portre modunda yüz güzelleştirme ve duruş seçenekleri de var. Özellikle nasıl duracağınız konusunda çeşitli profiller sunuluyor ki, daha önce bir akıllı telefonda böyle seçeneklere denk gelmemiştik. Makro çekimler için de Süper Makro modunun kısayolu kamera uygulamasında, kenardaki araçların içinde hemen dikkat çekiyor. Bu modda 2 megapiksel makro kamera ile çekim yapılıyor. Süjeye çok yakın çekim yapmak istediğinizde bunu kullanabilirsiniz. Öte yandan ana kamera ile de yakın çekimler yapabilirsiniz, ancak çok yakın süje çekimlerinde netlik iyi seviyede olmuyor. Çözünürlükten ödün vererek makro kamerayı kullanabilirsiniz.

Vivo Y35’in arka kameralarıyla çekilen fotoğraflara baktığımızda, yeterli ışık koşullarında parlaklığı yeterli fotoğraflar çekilebiliyor. Renkler ise biraz daha soğuk tarafa doğru kaçıyor gibi görünüyor. Kapalı havalarda veya kapalı ortamlarda parlaklık çok aşırıya kaçmıyor, ancak renklerin canlılığı korunuyor. Burada yapay zekâ destekli sahne modlarının payını da unutmamak gerekiyor. HDR performansını da iyi bulduk. Gece çekimlerinde hafif grenleşme ve pürüzsüzleştirme etkisi dikkat çekse de, çekilen fotoğrafların parlaklık açısından iyi olduğunu söyleyebiliriz. Bu arada, 50 megapiksel tam çözünürlükte yaptığımız gece çekimlerinde detayları ve keskinliği biraz daha iyi bulduğumuzu belirtmeden geçmeyelim.

Önde yer alan 16 megapiksel kamera da iyi sonuçlar veriyor. Işığın yüksek seviyede olmadığı ortamlarda yeterli parlaklığa ve detaylara sahip çekimler yapılabilir. Sosyal medyada paylaşım için yeterli olmakla birlikte, tam boyutta bakıldığında veya yakınlaştırma yapıldığında detaylarda kayıplar gözlenebiliyor.

Kamera uygulaması da kullanışlı. Ekranın bir tarafında çekim tuşu, kamera değiştirme kontrolü, çekim modları, yakınlaştırma kontrolü, filtreler ve yapay zekâ modu kontrolü var. Diğer kenarda ise HDR, Süper Makro modu, flaş, Google Lens kestirmeleri ve Ayarlar düğmesi var. Ayarlar menüsü kompakt, Kamera arayüzünden çıkmadan çeşitli kontrolleri rahatlıkla yapabilirsiniz. Daha fazla ayar için Diğer ayarlar kontrolüne tıklatmak yeterli oluyor. Fotoğraf veya video çekimi esnasında kullanabileceğiniz ızgara ve terazi de var.

Video tarafında ise en fazla 1080p video kaydı mevcut, o da 30fps kare hızında yapılıyor. 60fps çekim için 720p çözünürlüğü kullanmak gerekiyor. Videolarda görüntü kalitesi ve ses kaydı iyi seviyede. El hareketlerinin videoya olan etkileri ise hissediliyor. Eğer doğum günü ve bunun gibi özel bir günde çekim yapıyorsanız, Tripod veya gimbal gibi bir aksesuar kullanmak veya kendinize güvenerek cihazı sabit tutmaya çalışmak yerinde olacaktır.

Vivo Y35 inceleme: Sonuç

  • vivo y35 inceleme
  • vivo y35 inceleme
  • vivo y35 inceleme
  • vivo y35 inceleme
  • viv
  • vivo y35 inceleme
  • vivo y35 inceleme
  • vivo y35 inceleme
  • vivo y35 inceleme
  • vivo y35 inceleme
  • vivo y35 inceleme

Yerli üretim Vivo Y35, sağlam ve kaliteli olduğunu iyi biçimde hissettiriyor. Büyük ekranı Full HD+ çözünürlüğü ve yüksek parlaklığı sayesinde iyi bir seyir zevki sağlıyor. Sıklıkla video izleyenler bu telefonun ekranından memnun kalacaktır. Düşey kullanımda ise sosyal medya uygulamaları veya diğer içerikler için fazlasıyla geniş bir alan var. Üstelik aynı anda iki uygulamayı bölünmüş pencerelerde kullanmak isteyenler için de bu ekran yeterli. Bunlara ek olarak Vivo, sunduğu ek ayarlarla ve göz koruma moduyla ekrandan en iyisini almayı sağlıyor. Tek hoparlör yeterli ses çıkış şiddeti ve kalitesiyle ekranı destekliyor. Neyse ki, 3.5mm kulaklık jakının varlığı sayesinde harici hoparlörleri kullanma konusunda eliniz rahatlıyor.

Snapdragon 680 işlemci günlük işler ve iyi bir oyun deneyimi için yeterli olurken 8 GB RAM’in üstüne 8 GB da Genişletilmiş RAM’in sunulması, çoklu görev konusunda telefonun gerçekten de iyi işlemesini sağlıyor. 256 GB saklama alanı da kullanıcıların büyük bir kısmına yetecektir, daha fazlasını istemeyeceklerdir. 5000 mAh kapasiteli pil de performansıyla beğenimizi kazandı. Benzer durum hızlı şarj için de geçerli. Bu seviyede bir telefon için şarj süresi makul.

Tabii ki, Vivo Y35’in en memnun edici tarafı yazılımda. Vivo’nun iki büyük Android güncellemesi ve üç yıl güvenlik güncellemesi taahhüt etmesi, orta segment telefon için önemli bir gelişme. Genelde üreticiler orta veya giriş segment telefonlarına öncelik vermezler, ancak Vivo’nun, Android 13’ün çıkışından birkaç ay sonra, Y35’e bu güncellemeye getirdiğini görüyoruz. Çeşitli özelleştirmeler ve ek araçlara rağmen, Google’ın etkilerinin hissedildiği, düzgün bir Android deneyimi var.

50 megapiksel ana kameranın başrolde olduğu kamera sistemi, günlük hayatta ihtiyaçlarınızı rahatlıkla karşılar. Sosyal medyada paylaşacağınız fotoğraflar ve videolar için yeterli olacak bir kamera sistemi var. Ön kamera için de aynı durum geçerli. Kamera uygulamasının sezgisel arayüzü de Vivo Y35 kullanıcılarının hoşuna gidecektir.

Sonuç olarak Vivo Y35; özellikle tasarım, ekran, pil ve yazılım gibi alanlarda öne çıkıyor ve aynı segmentteki diğer telefonlara göre fark yaratıyor. Performans ve kamera tarafında da, aynı segmentteki telefonların çizgisini tutturduğunu görüyoruz.