Teknoloji

Vivo Y300 Pro 5G’nin tanıtım tarihi belli oldu

vivo y300 pro 5g

Yakın zamanda, V2410A model numarasını taşıyan yeni bir Vivo telefonu Çin’in 3C sertifikasyon platformu tarafından onaylanmıştı. Vivo Y300 Pro 5G olduğuna inanılan bu cihaz, yakın zamanda Geekbench’in ver itabanında da görülmüştü. Son olarak da, Vivo Marka Başkan Yardımcısı ve Marka ve Ürün Stratejisi Genel Müdürü Jia Jingdong, Y300 Pro’nun lansman tarihini, temel özelliklerini ve tasarımını doğruladı. Akıllı telefon 5 Eylül’de resmiyet kazanacak.

Jingdong’a göre Y300 Pro, dayanıklı, kullanıcı dostu ve dünya çapında 300 milyondan fazla kullanıcıya hizmet veren popülerliğiyle ünlenen Vivo Y serisinin en son üyesi olacak. Bu cihaz, Vivo’nun amiral gemisi telefonlarda bulunan gelişmiş özelliklerin Y serisine eklendiği ve bu sayede kategorisinde oldukça rekabetçi hâle geldiği “merkeziyetsizlik” stratejisinin bir örneği.

Ancak Y300 Pro, bu yaklaşımın ötesine geçerek, amiral gemisi modellerde yer almadan önce en yeni ve en güçlü özellikleri tanıtan bir “sıçrama” stratejisi benimsiyor ve kullanıcı deneyiminde önemli bir yükseltme sağlıyor.

Y300 Pro 5G ayrıca Vivo’nun en son ekran teknolojisini de sunuyor ve 6,77 inçlik mikro-dörtlü kavisli OLED ekrana sahip. Ekran, onu dış mekan kullanımı için ideal hale getiren ultra parlak 5000 nit parlaklık sunuyor. Ekran, mavi ışık filtreleme ve anti-strobe özellikleri gibi teknolojileri bünyesinde barındırarak göz koruması düşünülerek tasarlandı. Hem Ulusal Oftalmoloji Mühendislik Merkezi hem de SGS tarafından göz koruması için sertifikalandırıldı. Dayanıklılık tarafında ise Vivo Y300 Pro düşmeye dayanıklılık, toz geçirmezlik ve su geçirmezlik özellikleri açısından SGS sertifikasıyla geliyor.

Y300 Pro’nun en önemli özelliklerinden biri, tek bir şarjla 12.1 saate kadar oyun süresi sunan 6500mAh kapasiteli Blue Ocean pili. Devasa piline rağmen, telefonun kalınlığının sadece 7.69 mm olması da öne çıkıyor. Bu pil 80W kablolu şarj desteğinin yanı sıra kablosuz şarj ve ters şarj desteğine de sahip. Vivo’nun yenilikçi Extreme Graphite Teknolojisi, boyutunu artırmadan maksimum kapasite için bataryanın yapısını optimize ederek bu yüksek enerji verimliliğine ulaşıyor.

Y300 Pro’da ana kamera görevini 50 megapiksel çözünürlüklü sensör üstleniyor. Ön tarafta ise 32 megapiksel kamera kullanıcıları bekliyor. Tasarım ve kamera yetenekleri açısından Y300 Pro, yeşim halka lens modülü ve 360 ​​derecelik güneş dokusu gibi amiral gemisi tasarım diliyle görenleri etkileyeceğe benziyor.

Vivo Y300 Pro dört farklı renk seçeneğiyle geliyor

Telefon ayrıca, sürücüler tarafından profesyonel kullanım için tasarlanmış, ikinci neslinde olan popüler “kariyer modu”nu, gelişmiş eller serbest aramalar, iyileştirilmiş ağ optimizasyonu ve teslimat görevleri sırasında akıllı yardım gibi özelliklerle geliştiriyor. Y300 Pro, Titanyum, Altın Kakmalı Yeşim, Koyun Eti Yağlı Beyaz ve Siyah Yeşim Siyahı gibi dört farklı renk seçeneğiyle sunuluyor. Renk seçeneklerinin Çinceden çevrildiğini belirtmekte fayda var.

Geekbench testi sonucu Vivo Y300 Pro’nun Snapdragon 6 Gen 1, 12 GB RAM ve Android 14 ile geleceğini göstermişti. Akıllı telefonun selefi Y200 Pro, Snapdragon 695 ile kullanıcıların karşısına çıkmıştı.