Teknoloji

Vivo X200 serisiyle iPhone 16 almayı planlayanların aklını çelmeyi hedefliyor

vivo x200 pro

Vivo’nun Başkan Yardımcısı ve Marka ile Ürün Stratejisinden Sorumlu Genel Müdürü Jia Jingdong, bugün Weibo’da yaptığı açıklamada, Vivo’nun 2024 Kantar BrandZ En Değerli 100 Çin Markası Listesi’nde “Yenilik Yıldızı” olarak tanındığını belirtti. Vivo, bu listeye giren en yüksek sıralamaya sahip yeni marka olarak dikkat çekti. Kantar BrandZ, marka değerini finansal veriler ve tüketici algılarına dayalı olarak değerlendiren, küresel çapta önde gelen bir marka değerleme sıralaması. Jingdong’un aynı Weibo paylaşımında, Vivo X200 serisine dair önemli bilgiler de yer aldı.

Jingdong’a göre, X200 serisi, bu yılın ikinci yarısında en dikkat çeken amiral gemisi cihazlardan biri olacak. Son dönemde Vivo, Çin’deki yüksek segmentte 4000-6000 yuan aralığındaki pazarda güçlü bir performans sergiledi. Bu başarının arkasında, özellikle iPhone kullanıcılarının Vivo’ya geçiş yapmasının büyük etkisi bulunuyor. iPhone’un düz ekran tasarımına alışkın olan bu kullanıcıların geçiş sürecini kolaylaştırmak amacıyla, X200 serisinin de benzer bir ekran tasarımına sahip olacağı belirtildi.

200 serisi, özelleştirilmiş bir sensör ve görüntüleme çipi, yüksek kapasiteli bir pil sistemi ve Blue Crystal teknolojisi ile desteklenen üst düzey bir yonga seti gibi gelişmiş teknolojilerle donatılacak. Bu açıklamalar, X200 ile ilgili sızdırılan özelliklerle örtüşüyor. Beklentilere göre, cihaz 6,3 inç düz OLED ekran, 22nm’lik 50 megapiksel bir ana kamera, Vivo V3+ görüntüleme çipi, 5.600 mAh pil ve Dimensity 9400 SoC yonga seti ile gelecek.

X200 serisi, Android 15 tabanlı olması beklenen en son Origin OS 5 işletim sistemiyle çalışacak. Jingdong, yeni Origin OS sürümünün daha verimli yerel yapay zeka işlemesi, gelişmiş doğal etkileşim deneyimleri ve niyet tanıma temelli kişiselleştirilmiş hizmet önerileri içerdiğini belirtti.

Vivo X200 serisi ekim ayının ikinci yarısında tanıtılacak

Yakın zamanda çıkan bir rapora göre, Vivo X200 serisi, ekim ayının üçüncü haftasında resmi olarak tanıtılacak. Serinin X200, X200+ ve X200 Pro modellerini içermesi bekleniyor ve tüm modellerin Dimensity 9400 çip ile donatılacağı ifade ediliyor.