Teknoloji

Vivo X200 Pro’nun ekran, pil ve kamera özellikleri sızdırıldı

vivo x200 pro

Vivo’nun ekim ayının üçüncü haftasında Vivo X200 serisi akıllı telefonlarını duyurması bekleniyor. Sızıntılara göre, bu seri X200, X200+ ve X200 Pro olmak üzere üç modelden oluşacak. Bugün güvenilir bir kaynak olan Digital Chat Station, Weibo üzerinden yaklaşmakta olan bir amiral gemisi telefonun önemli teknik özelliklerini paylaştı. Paylaşılan bilgiler, bu cihazın Vivo X200 Pro olabileceğini gösteriyor.

Bu Weibo gönderisine dayanarak, iddia edilen Vivo X200 Pro’nun 1.5K 8T LTPO izo-derinlikli mikro dört kıvrımlı bir ekranla geleceği ve ultra ince çerçevelere sahip olacağı anlaşılıyor. Ayrıca ekrana gömülü ultrasonik parmak izi sensörü bulunacak. Önceki raporlara göre, cihazın 6.7 inçlik bir OLED panele sahip olabileceği öne sürülmüştü.

X200 Pro’nun arka kamera sistemi, geniş diyafram açıklığına sahip 50 megapiksel 22 nm Sony birincil kamera içerecek. Bu kameraya, 50 megapiksellik ultra geniş açılı bir lens ve 200 megapiksellik bir periskop telefoto kamera eşlik edecek. Bu telefoto kamera, gelişmiş yakınlaştırma ve telefoto makro çekim yetenekleri sunacak.

Vivo X200 Pro, MediaTek Dimensity 9400 işlemciyle gelecek

Dimensity 94000 işlemcisiyle güçlendirilmiş olan telefon, yaklaşık 6000 mAh kapasiteli bir silikon pil ile gelecek. Ayrıca IP68/69 toz ve suya dayanıklılık sertifikası ve geliştirilmiş dokunsal geri bildirim sağlayan X-axis motoru gibi ek özellikler de sunacak. Sızıntıda yer alan “GYDDY” kısaltmasının açılımı Türkçede “Olması gereken her şey var” anlamına geliyor. Bu da X200 Pro’nun, bir amiral gemisi telefonda olması beklenen tüm özellikleri taşıyacağına işaret ediyor.

Vivo X200 Pro’nun bu üst düzey özellikleri, cihazın piyasada büyük bir ilgi görmesini sağlayabilir. Önümüzdeki dönemde X200 Pro hakkında daha fazla detayla karşılaşılması sürpriz olmayacaktır.