Teknoloji

Vivo yeni kullanıcı arayüzü Origin OS 4’ü tanıttı

vivo origin os 4

Vivo Origin OS 4 adını taşıyan yeni kullanıcı arayüzünü gözler önüne çıkardı. Android 14’ün üstüne kurulan Origin OS 4, yeni özellikler, yenilenen bir tasarım ve performans iyileştirmeleriyle geliyor. Ancak Origin OS 4’ü Vivo’nun Çin dışında sattığı cihazlarda görmek ne yazık ki mümkün olmayacak. Şirket uluslararası ürünlerini Funtouch 14 ile güncelleyeceğini daha önce duyurmuştu.

“Sanal grafik kartı” ile uygulamaların tepkiselliğinin artırılması da performans iyileştirmeleri arasında yer alıyor. Vivo’dan verilen bilgiye göre, sanal grafik kartı sayesinde uygulamaların açılma ve kapanma süreleri yüzde 36 oranında azalıyor. Buna ek olarak, kare hızı kararlılığı da yüzde 70 oranında artıyor.

Bunu mümkün kılan asıl unsur ise işletim sisteminin ekrandaki göreve öncelik vermesi oluyor. Ekrandaki göreve daha fazla CPU ve GPU kaynağı yatıran Origin OS 4, “gereksiz hesaplamaları” da engelliyor.

Görsel iyileştirmeler arasında göz konforunu artırmak amacıyla sunulan 2000’den fazla yeniden tasarlanmış simge bulunuyor. “Vivo Sans” adını taşıyan yeni bir yazı tipiyle gelen Origin OS 4’te gerçek zamanlı bulanıklaştırma efektleri, bağlamsal duvar kağıtları ve kilit ekranı özelleştirmeleri içeren UI Etkileşimleri de mevcut.

Origin OS’nin yeni sürümü aynı zamanda Vivo smart car 4.0 ile birlikte geliyor. Bu şirketin Çin’de bulunmayan Android Auto’ya alternatif çözümü niteliğinde bir platform. Çin’e özgü ve dünya çapında yaygınlaşması muhtemel olmayan diğer özellikler arasında yapay zeka destekli yeni Blue Heart Jr V asistanı ve diğer aile üyelerinin akıllı cihazlarını düzenli bir araç takımıyla izleyen Aile Sağlığı yer alıyor.

Vivo Origin OS 4 yıl bitmeden dağıtıma çıkacak

Vivo Origin OS 4’ün mevcut cihazlara dağıtımı yıl bitmeden başlayacak. Güncelleme ilk olarak X Fold 2, X Flip, X90, X90 Pro ve X90 Pro+’ın Çin’de satışan versiyonlarına gelecek. Vivo X100 serisi ise kutusundan Origin OS 4 yüklü olarak çıkacak.

İLGİLİ HABERLER