Samsung Gear S2 ve S2 classic modelleri geçtiğimiz hafta itibarıyla sırasıyla 899 TL ve 999 TL’lik fiyat etiketleriyle Türkiye’de satışa sunuldu. Sadece Samsung Galaxy Android telefonlarıyla değil, Android 4.4 KitKat ve üstü sürüme sahip olan ve ayrıca 1.5 GB ve üstü RAM, Wi-Fi ve Bluetooth bağlantıları barındıran bütün akıllı telefonlarla kullanılabilen Gear S2 ikilisinden daha klasik olanı, yani S2 classic elimize ulaştı. Çok yakında detaylı incelemesini Teknoblog’da bulacağınız S2 classic’in kutusunu hep birlikte açıyoruz.
Gear S2 classic ve S2’nin teknik özellikleri aynı. Her ikisinde de Gorilla Glass 3 ekran camıyla korunan, yuvarlak, 1.2 inç Super AMOLED ekran yer alıyor. İçeride 4 GB dahili hafıza, Exynos 3250 işlemci, 512 MB RAM gibi teknik özellikleri görüyoruz. Tizen işletim sistemiyle çalışan S2 akıllı saatleri bağlı olduğu akıllı telefondaki bildirimleri gösteriyor, navigasyon hizmeti sunuyor, çeşitli uygulamalarla akıllı telefondaki deneyimi bileklere taşıyor.
Gear S2 classic’in ekranı gibi yuvarlak bir ambalajı var. Kutunun kapağını açtığınızda karşınıza çıkan ilk şey S2 classic’in kendisi oluyor. Samsung bu saatin gövdesini bir akıllı telefon gibi sarmalamış. Koruyucu jelatinin kanatlarını bulup açmamız bir 30 saniye kadar aldı.
Adından da anlaşılacağı üzere, Gear S2 classic bir klasik saat havasına fazlasıyla sahip. Üstelik serinin spor ürünü S2’den de biraz daha havalı ve sağlam duruyor. Ancak deri kayışı günlük kullanım için uygun olsa da, spor yapanlar hareket esnasında S2 classic’i pek takmak istemeyecektir. Bu nedenle S2’yi daha çok spor yaparken kullanmayı tercih edenlerin daha ucuz ve terlemelere karşı daha uygun bir kayışa sahip olan S2 spor modelini tercih etmeleri yerinde olacaktır.
Yine de, Gear S2 classic’in de kalp atış hızını ve günlük aktivite düzeyini otomatik olarak algılayan ve kaydeden S Health uygulaması bulunuyor. Ayrıca S2 classic’te de Nike+ Running uygulaması mevcut.
Gear S2 classic’in kutusundan çıkanlarla devam edelim. S2 classic’in de kablosuz şarj edilmesini sağlayan bir şarj beşiği bulunuyor. Bu şarj beşiğinin prize bağlanmasını sağlayan microUSB uçlu şarj adaptörü de kutudan çıkıyor. S2 classic kutudan uzun deri kayış bağlı olarak çıkıyor. Ancak daha küçük bileklilerin de rahatlıkla kullanması için kutuya bir de küçük boyda yedek kayış eklenmiş. Kullanım kılavuzu ve bunun gibi küçük kitapçıklar da kutudan çıkıyor.
Gear S2 classic’in kurulumu için Gear Manager uygulaması gerekiyor. Elimizde Samsung Galaxy Note 5 olduğu için hemen bu akıllı saati kullanarak kurulumu gerçekleştirdik. Kurulum sırasında Galaxy Note 5’in ek bir yazılım indirmesi gerekti. Toplamda 5 dakika gibi bir sürede kurulum sağlandı ve Gear S2 classic kullanıma hazır hâle geldi.
Gear S2 ile ilgili notlarımıza burada bir virgül koyalım ve devamını çok yakında yayınlayacağımız detaylı Samsung Gear S2 incelemesine bırakalım.