Eğlence

Until Dawn’ın remake versiyonunun çıkış tarihi açıklandı

until dawn remastered remake

PlayStation 4’ün sevilen özel oyunlarından biri olan Until Dawn, remake versiyonuyla yeniden oyuncuların karşısına çıkıyor. Unreal Engine 5 ile sıfırdan tekrar inşa edilen oyun, 4 Ekim’de PlayStation 5 ve PC’de oyuncularla buluşacak.

Oyunun orijinal geliştiricisi Supermassive Games başka projeler üstünde de çalıştığı için remake versiyonun yapımını Ballistic Moon isimli stüdyo üstlenmişti. Stüdyodan yapılan açıklamada, oyunun daha sinematik ve samimi hissettirilmesine odaklanıldığı belirtiliyor. Until Dawn’ın film uyarlamasının çekimlerinin başladığını da düşününce bunun yerinde bir karar olduğu söylenebilir.

Oyunu yeniden oynayanlar güncellenmiş karakter modelleri, ortamlar, etkileşimli aksesuarlar, görsel efektler ve animasyonlar görecek. Unreal Engine 5’e geçiş, Ballistic Moon’un yükseltilmiş işleme ve ışın izleme yeteneklerinden de en iyi şekilde yararlanmasını mümkün kılarken, oyunda ölüm sahnelerinin daha gerçekçi görüneceğinin altı çiziliyor.

Until Dawn remake versiyonu daha fazla erişilebilirlik ayarıyla geliyor

Aksiyonun çoğu artık orijinal oyunun tamamen sabit açıları yerine kontrol edilebilir bir kamerayla üçüncü şahıs perspektifinden olacak. Ballistic Moon ayrıca daha fazla koleksiyon öğesi eklediğini ve tempoyu ayarlamak için prologu elden geçirdiğini söylüyor. Ayrıca stüdyo, Until Dawn’ı mümkün olduğunca çok sayıda kişinin deneyimlemesine yardımcı olmak için daha fazla erişilebilirlik ve kullanılabilirlik ayarı getiriyor.