Eğlence

Sony, Until Dawn oyununun film uyarlamasını 2025’te yayınlayacak

until dawn

Sony, ocak ayında yaptığı açıklamada, 2015 yılında çıkan PlayStation oyunu Until Dawn oyununun film uyarlamasını yapmayı planladığını duyurmuştu. Proje, prodüksiyon aşamasında hızla ilerliyor. Bu ayın başlarında, yönetmen David F. Sandberg, Instagram’da yaptığı bir paylaşımda filmin çekimlerinin tamamlandığını duyurdu. Bugün ise Sony’nin prodüksiyon şirketi Screen Gems, filmin vizyon tarihini 25 Nisan 2025 olarak açıkladı.

Until Dawn, özellikle korku oyunları hayranları arasında kült bir favori haline geldi. Oyunun öne çıkan özelliklerinden biri, oyuncuların seçimlerine göre birçok farklı sona ulaşılabilen dallanan bir hikaye yapısına sahip olması. Henüz Supermassive Games tarafından geliştirilen bu oyunu denemediyseniz, Ballistic Moon’un kısa süre önce oyunun remake versiyonunu piyasaya sürdüğünü de belirtelim.

Film uyarlamasında en büyük sorulardan biri, hikaye için hangi oyun sonunun seçileceği. Bir diğer merak konusu ise Until Dawn’ın, The Super Mario Bros. Movie gibi başarılı oyun uyarlamalarının izinden mi gideceği yoksa Borderlands gibi hüsran mı yaratacağı.

Şu ana kadar gelen işaretler olumlu görünüyor. Yönetmen David F. Sandberg, daha önce Lights Out ve Annabelle: Creation gibi korku filmleriyle başarı yakaladı. Filmin senaryosu ise Sandberg ile Annabelle: Creation’da da birlikte çalışan Gary Dauberman tarafından kaleme alındı. Dauberman ayrıca Annabelle serisinin yanı sıra It (2017), It Chapter Two ve The Nun gibi popüler korku filmlerinde de yazarlık yaptı.

Until Dawn filminin oyuncu kadrosu dikkat çekiyor

Oyun uyarlaması olan filmde, oyuncu kadrosu da dikkat çekiyor. Orijinal oyunda Hayden Panetierre ve Rami Malek gibi ünlü isimler yer almıştı. Filmde ise Screen Gems, Ella Rubin, Michael Cimino, Ji-young Yoo, Belmont Cameli, Odessa A’zion ve Maia Mitchell gibi isimleri kadroya dahil etti. Ayrıca, Peter Stormare, oyunda canlandırdığı Dr. Hill karakterini filmde de canlandıracak.

Sony’nin 2025’te izleyicilerle buluşturmayı planladığı Until Dawn uyarlaması, hem oyunseverler hem de korku filmi tutkunları için büyük bir merakla bekleniyor. Filmin, oyun dünyasındaki başarısını sinema perdesinde de tekrarlayıp tekrarlayamayacağı ise zamanla görülecek.