Eğlence

Ubisoft’un yeni shooter oyunu XDefiant rekor kırdı

xdefiant ubisoft

Ubisoft’un piyasaya sürdüğü, oynaması ücretsiz yeni shooter oyunu XDefiant, oyuncu kitlesi tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı. Oyun, piyasaya çıktıktan sadece iki buçuk saat sonra 1 milyon benzersiz oyuncu sayısına ulaşarak bu alanda bir rekora imza attı. Bu başarıyla birlikte, XDefiant Ubisoft’un tarihinde bu kadar kısa sürede 1 milyon benzersiz oyuncuya ulaşan en hızlı oyun oldu.

XDefiant oyuncu rekorları kırıyor

Ubisoft, gerekli teknik altyapıyı büyük bir titizlikle hazırlasa da, beklenenin üzerindeki oyuncu akını sunucularda yoğunluklara yol açtı. Ancak Ubisoft teknik ekibi, oyuncu deneyimini olumsuz etkilememek adına hızlı bir şekilde müdahale ederek, yaşanan sorunları 8-10 saat gibi kısa bir süre içinde çözüme kavuşturdu.

XDefiant, çıkışının ilk 48 saatinde ise tüm platformlarda 3 milyondan fazla benzersiz oyuncuya ulaşmayı başardı. Aynı zamanda, yaklaşık 300.000 eşzamanlı oyuncunun oyunu oynadığı anlar da kaydedildi, bu da Ubisoft’un sunucularının ne kadar güçlü olduğunu gösteren bir başka faktördü.

Bu rekor, Ubisoft’un sektördeki yerini sağlamlaştırmasının yanı sıra, XDefiant‘ın da oyun piyasasındaki önemli bir oyuncu haline geldiğinin bir göstergesi. Respawn Entertainment’ın Apex Legends oyunu 2019’da PlayStation 4, Xbox One ve PC için çıktığında sekiz saatte 1 milyon benzersiz oyuncuyu geçmiş ve 24 saatte 2.5 milyon oyuncuya ulaşmıştı. Fakat XDefiant, bu rakamları çok daha kısa sürede aşarak dikkat çekici bir başarıya imza attı.

Ubisoft, XDefiant‘ın piyasaya sürülmesiyle birlikte oyunun sistem gereksinimlerini de duyurdu. Bu, oyuncuların oyunu sorunsuz bir şekilde oynayabilmeleri için önemli bir bilgi. Şirket, başarının keyfini çıkarırken bir yandan da oyuncu geri bildirimlerine kulak vererek, XDefiant’ı daha da iyi bir hale getirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Bu hızlı başlangıç, Ubisoft ve XDefiant için oldukça umut verici bir gelişme olarak kabul ediliyor.

İLGİLİ HABERLER