Twitter’ın belirli ülkelerde bazı tweet’leri sansürleme imkânı sunacak olması doğal olarak tepki çekti. Bununla birlikte söz konusu sansürün basit bir hileyle çevresinden dolaşılabileceği yorumları yapıldı. Gerçekten TNW sitesinin de doğruladığına göre kullanıcılar ülke seçme sayfasına girip buradan ülkelerini değiştirdiklerinde sistemin IP adresini göz ardı etmesini ve sansürlü mesajları görüntülemesini sağlayabilir.
Twitter, bu seçici sansürleme sisteminin, konuşma özgürlüğünün kısıtlı olduğu ve tüm kullanıcıların tweet’lerinin görünmesinin engellenebileceği yerlerde şirketin mevcut yaklaşımına göre daha iyi bir seçenek olduğunu savundu. Sonuç olarak bu sansürleme sistemi sayesinde Twitter’ın toptan erişim engelleme uygulamasıyla karşılaşması yerine sadece belirli tweet’lerin sansürlenmesi mesajın verilmesini engellemiş olacak. O sansürlenen mesajı yine de görmek isteyenler basit bir ülke değişim ayarıyla bunu gerçekleştirebilecek. Acaba Twitter bu açığı bilerek mi bıraktı, merak edilmiyor değil. Eğer bilerek bırakılan bir açık değilse, Twitter ileride ülke ayarlarını değiştirme işini çok daha zor hâle getirebilir.
Ne var ki, gizlilik ve özgürlük savunucuları bu kararı nedeniyle sosyal ağ servisini eleştiriyor, bu kararın Twitter’ın 2011’deki Arap Baharı isyanlarında üstlendiği bağlayıcı ve organize edici rolü üstlenmesine engel olacağını savunuyor.