Twitter, “İfade Özgürlüğü, Erişim Değil” olarak adlandırdığı moderasyon yaklaşımının nasıl işlediğine dair yeni bilgiler paylaştı. Şimdiye kadar cesaret verici sonuçların alındığını belirten şirket, nisan ayı itibarıyla nefret eylemi politikasını ihlâl eden tweet’lerin erişimini sınırlamaya ve kullanıcılara “Görünürlük sınırlandırıldı: Bu tweet Twitter’ın nefret eylemine karşı kurallarını ihlâl ediyor olabilir” şeklinde bir mesaj göstermeye başlamıştı.
Mikro blog servisinden verilen bilgiye göre, şimdiye kadar 700 binden fazla tweet’e erişim bu uyarı eşliğinde sınırlandırılmaya başladı. Şirket, söz konusu uyarının tweet’lerin görünürlüğünü yüzde 81 oranında azalttığını ve böylelikle nefret eyleminin etkisinin güçlü bir şekilde kırıldığını belirtti.
Buna ek olarak; kullanıcıların üçte birinden fazlasının web sitesinin politika ihlâlinin bildirilmesinin ardından etiketli tweet’leri sildiği ve sadece yüzde 4’lük bir kullanıcı grubunun etiketlere itiraz ettiği öğrenildi.
Twitter bu yaklaşımı başka politikalarında da uygulayacak
Twitter API erişimini sınırlandırdığı için bu bilgilerin doğruluğunun araştırmacılar tarafından kontrol edilmesi pek kolay olmuyor. Ancak şirket bu yaklaşımın işe yaradığı konusunda iddialı görünüyor. Bu nedenle önümüzdeki dönemde “Kötü Davranış ve Şiddet Söylemi” politikalarının da aynı yaklaşımla güncelleneceğini açıkladı.