Teknoloji

Twitter ve Facebook Dünya Kupası’na hazır

Twitter ve Facebook perşembe günü Brezilya ve Hırvatistan arasında oynanacak maçla başlaycak olan 2014 Dünya Kupası’nın küresel anlamdaki en önemli toplanma alanı olacak. Dünya Kupası sohbetlerinin merkezi olmayı amaçlayan her iki sosyal ağ da kupa için hazırladıkları özel bölümlerini ve özelliklerini devreye soktu.

2014-dunya-kupasi-100614

Twitter kupa süresince yeni üye olanlara profil fotoğrafı olarak ülkelerinin bayraklarını seçme imkanını sunacak. Ancak mikro blog servisinin Dünya Kupası’ndaki en önemli kozu maçlar esnasında kaynaklardan atılan tweet’leri bir araya getiren özel zaman akışları olacak. Twitter’da #worldcup etiketiyle arama yapan kullanıcılar buradan kupanın ana zaman akışına ulaşabilecek. Bu zaman akışının bulunduğu ekranda takım hesaplarına ait bağlantıları ve skorları görmek mümkün olacak. Turnuvada oynanan maçlara özgü olarak oluşan zaman tünelleriyse maçların daha yakından takip edilmesini sağlayacak. Twitter’ın Dünya Kupası için sunduğu bir diğer yenilikse şirket tarafından “Hashflags” olarak adlandırılıyor. Etiket olarak üç harfli ülke kodunu (#FRA, #ITA) yazan kullanıcılar, “Gönder” butonuna bastıkları zaman tweet’lerinde o ülkenin bayrağını görebilecekler.

2014 Dünya Kupası için Facebook da Twitter’a benzer bir yaklaşım izliyor. Dünya Kupası Güncel adını taşıyan özel bölümde maçlardan skorlar ve haberlerin yanı sıra, futbolcular ve takımlar tarafından gerçekleştirilen paylaşımlar görüntüleniyor. Facebook kullanıcıları bu bölüm altında arkadaşları tarafından yapılan güncel paylaşımları da görebilecek. Turnuva başladığı zaman kullanıcılar durum güncellemelerinde o anda hangi maçı izlediklerini his sembolleri aracılığıyla da paylaşabilecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Brezilya 2014: Dünya Kupası için en iyi uygulamalar

Facebook’un Dünya Kupası için sunduğu özelliklerden birisi de Hayran Haritası. Bu interaktif harita turnuvanın en popüler oyuncularından bazılarının Facebook’taki hayran sayısının ülkelere göre dağılımını gösteriyor. Futbolun sosyo-kültürel boyutlarıyla ilgili olanlar için bu harita oldukça faydalı olacağa benziyor.

İlgili >> Twitter, Facebook