Teknoloji

Twitter Google Cloud’a ödeme yapmaya yanaşmıyor

twitter dm

Twitter’da önümüzdeki dönemde daha fazla altyapı sorunuyla karşılaşabiliriz. Mikro blog servisi, 2018’de bazı hizmetlerini Google Cloud sunucularına taşımak için 1 milyar dolarlık bir sözleşme imzalamıştı. Platformer’ın haberine göre, şirket 30 Haziran’daki sözleşme yenileme tarihi öncesinde Google’a ödeme yapmayı reddediyor.

Mikro blog servisinin sözleşme bitmeden önce hizmetlerini Google’ın sunucularından taşımaya çalıştığı ancak takvimin gerisinde kaldığı söyleniyor. Bu nedenle aralarında moderasyon için kullanılan Symte’nin de bulunduğu bazı araçların devredışı kalabileceği belirtiliyor. Şirket, Symte’yi 2018’de satın almıştı.

Platformer, Twitter’ın sistemi ay sonundan önce kendi sunucularına taşıyamaması durumunda şirketin spam ve çocukların cinsel istismarı materyalleriyle (CSAM) mücadele etme kabiliyetini büyük ölçüde yitireceğini öne sürüyor. Symte’nin işleyişinde hâlihazırda bazı sorunların olduğu belirtilirken, bunun Elon Musk’ın şirketin çalışan sayısını azaltmasıyla birlikte başladığı söyleniyor.

Twitter’da altyapı sorunları sıradan hâle gelmiş durumda

Altyapı sorunları, Elon Musk’ın yönetimindeki Twitter’da sıradan bir hâle gelmiş durumda. Platformun ana özellikleri yakın zamanlarda birden çok kez çökmüştü. Örneğin, ABD başkanlığına aday olmak için yarışacağını duyurmak için bir Spaces yayını yapmak isteyen Florida Valisi Ron DeSantis, yoğun ilgi nedeniyle Spaces sisteminin çökmesi nedeniyle bu yayını gerçekleştirememişti.

Eğer Twitter Google’a ödeme yapmazsa, bu şirketin ilk kontrat ihlali olmayacak. Mikro blog servisi daha önce de ofis binasının kirasını ödemediği gerekçesiyle Kaliforniya Emlak İdaresi tarafından mahkemeye verilmişti.

İLGİLİ HABERLER