Twitter’ın hisseleri geçtiğimiz yıl içinde önemli değer kaybına uğramış, hatta bir dönem halka arz fiyatının altında bir seviyeye inmişti. Ancak son haftalarda bu düşüşün ardından yeniden yükseliş başlamış ve hisse performansı biraz olsun toparlanmıştı.
Kullanıcı artışındaki yavaşlık ve kâr eksikliği yatırımcıların gözünde Twitter’ın en önemli iki problemi durumunda. Şirketin eski CEO’su Dick Costolo, Twitter’ın etki alanının kullanıcı tabanının çok daha ötesinde olduğunu söylese de, bu açıklama koltuğunu koruması için yeterli olmamıştı. CEO’luk koltuğuna Twitter’ın kurucularından biri, aynı zamanda eski CEO’su olan Jack Dorsey oturmuştu. Mikro blog servisindeki “İkinci Jack Dorsey dönemi”, şu ana kadar ürünlerde ve kadroda yapılan belirgin değişikliklerle anılıyor.
Twitter, 2015’in üçüncü çeyreğinde 569 milyon dolar gelir elde etti. Şirketin net zararı ise 132 milyon dolar olarak gerçekleşti. Mikro blog servisi tarafından daha önce açıklanan raporlarda gelir öngörüsü 540 ila 560 milyon dolar, EBIDTA beklentisi ise 110 ila 115 milyon dolar olarak belirtilmişti. Dolayısıyla Twitter’ın her iki kalemde de beklentileri aştığı görülüyor. Twitter geçtiğimiz yılın üçüncü çeyreğinde 361 milyon dolar gelir ve 175 milyon dolar net zarar açıklamıştı.
Twitter’ın mali bilançoları iyileşse de, şirketin kullanıcı artışındaki yavaşlığa bir çare bulunabilmiş değil. Yılın üçüncü çeyreğinde Twitter, 4 milyon kullanıcı kazandı ve toplam aylık aktif kullanıcı sayısını 320 milyona taşıdı. Ancak bu konuda hedef olarak belirlenen rakam 324 milyon olduğu için Twitter beklentilerin altında kaldı.