Teknoloji

Twitter, tartışmalı etiketleri kaldırıyor ve reklamcılar için yeni kurallar getiriyor

twitter dm

Twitter, “devlet destekli medya” etiketiyle ilgili yaşanan tartışmalara basit bir çözüm öneriyor; etiketleri tamamen kaldırmak. Sosyal medya devi, NPR, PBS gibi kuruluşların yanı sıra hükümetin etkisi altındaki medya kaynaklarını içeren “devlet-destekli” etiketini ve açıklamasını da kaldırdı.

Aynı zamanda Twitter, reklamcılar için yeni gereksinimler belirliyor. The Drum‘ın öğrendiğine göre, pazarlamacıların artık aylık 8 dolar ödeyerek Twitter Blue’ya abone olmaları veya önemli bir organizasyon olarak doğrulanmaları gerekiyor. En az 1.000 dolarlık reklam çalıştıran herhangi bir reklamcı otomatik olarak doğrulanmış kabul edilecek. Twitter, bu gereksinimlerin, kullanıcılar için “üstün” bir deneyim sunacak olan daha geniş doğrulama sistemi değişikliklerini yansıttığını iddia ediyor.

Her iki değişiklik de, Twitter’ın eski doğrulama işaretlerini kaldırma planını uygulamaya koyduğu günün ertesinde geldi. Artık sadece Blue aboneleri mavi işaret alabilir. İşletmeler altın renkli doğrulama işaretleri alabilirken, hükümet ve çok taraflı örgüt hesapları gri işaretler alabilir. Daha önce doğrulanmış pek çok ünlü ve organizasyon, mavi tiki ödemeye direndi ve Elon Musk, LeBron James, Stephen King ve William Shatner gibi ünlülere Blue abonelikleri için güzellik yaptığını kabul etti.

İlginizi çekebilir

Blue ve yeni reklamcı kuralları, Twitter’ın geleneksel reklam gelirlerine olan bağımlılığını azaltmayı ve aboneliklere yönelmeyi amaçlıyor. Ancak, üyelikler bu yıl yeterli olmayabilir. Insider Intelligence, 2023’te Twitter’ın reklam gelirinin yüzde 27,9 düşeceğini tahmin ediyor, ancak kullanıcıların sadece küçük bir kısmı Blue’ya abone oluyor.

Etiket değişiklikleri bazı itirazları ortadan kaldırabilir, ancak medya şirketlerinin geri dönecekleri kesin değil. İlk Blue lansmanında olduğu gibi, doğrulama eksikliğini kötüye kullanan sahte hesaplar da ortaya çıktı. Başka bir deyişle, Twitter hâlâ bazı karmaşalarla karşı karşıya ve bu sorunları hızlı bir şekilde çözmeyi başaramayabilir.

Twitter’ın bu değişikliklerle hem kullanıcı deneyimini iyileştirmeyi hedeflediği hem de platformda reklamverenlerin ve medya şirketlerinin taleplerine daha iyi yanıt vermek istediği görülüyor. Ancak, yapılan düzenlemelerin ve getirilen yeni kuralların, sosyal medya devinin kullanıcılarını ve reklamverenlerini ne ölçüde memnun edeceği ve platformun gelirlerini nasıl etkileyeceği zamanla anlaşılacak. Şu an için, Twitter’ın geleceğiyle ilgili kesin tahminlerde bulunmak zor olsa da, devrim niteliğindeki bu değişikliklerin platformun geleceğini şekillendirmede önemli bir rol oynayacağı kesin gibi görünüyor.