Twitter, kısa bir süre önce tweetlerde ses klibi paylaşma özelliğini sunmuştu. Mikro blog servisi, bu özelliği sunarken erişilebilirlik araçlarını dikkate almadığı için çeşitli eleştirilere maruz kalmıştı. Bu eleştiriler, Twitter’ın erişilebilirlik konusuna yaklaşımıyla ilgili daha büyük bir tartışmayı da körüklemişti.
Bu eleştirilere kulan veren şirket, daha fazla şey yapması gerektiğini de kabul ediyor. Twitter’dan konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, “Servisimizi daha erişilebilir kılmak adına daha çok şey yapmamızın gerektiğinin farkındayız ve yapacağız” ifadeleri kullanıldı.
Twitter’ın erişilebilirlik konusundaki yeni adımları iki ekip kurmak oldu. Bu ekipler Erişilebilirlik Mükemmeliyet Merkezi (ACE) ve Deneyim Erişilebilirliği Ekibi (EAT) adını taşıyor. Bu ekiplerin isimleri bir otomatik isim üreticisinden çıkmış gibi görünse de, misyonlarının bir hayli önemli olduğunu belirtmek gerekiyor.
ACE, Twitter’ın ofislerinden pazarlama faaliyetlerine kadar uzanan tüm katmanlarını daha erişilebilir hâle getirmeyi amaçlıyor. EAT ise yeni ve mevcut ürün ve özellikleri daha erişilebilir kılmak adına mesai yapacak. Twitter, ses ve video kliplerine otomatik altyazı eklemeye 2021 itibarıyla başlamayı planlıyor.
Twitter’ın gelen geri bildirimlere kulak vermesi ve bunlardan ilham alarak harekete geçmesinin çok iyi bir şey olduğu söylenebilir. Ancak şirketin şimdiye kadar neden böyle ekipler kurmadığı sorusunu da ayrıca sormak gerekiyor. Erişilebilirlik kaygıları çok uzun süredir mevcut ve başka şirketlerde bu kaygıları gidermeye yönelik ekipler daha önce kurulmuştu.