Twitter, kullanıcı gizliliğini ihlâl ettiği gerekçesiyle yeni bir davayla karşı karşıya. Mikro blog servisi aleyhine açılması istenen en yeni davadaki suçlama ise direkt mesajların sistematik olarak taranması, okunması ve değiştirilmesi. Yöneltilen değiştirme suçlamasının temelini, Twitter’ın mesajlarda gönderilen web sitesi bağlantılarını kısaltması oluşturuyor. Söz konusu eylemi Twitter’ın genelde uyguladığı bağlantı kısaltma politikasının bir parçası şeklinde değerlendirmek mümkün olsa da, yöneltilen suçlamalar kimi kullanıcıların bu değerlendirmeye katılmadığını gösteriyor. USA Today’e bir açıklama yapan Twitter, ortaya atılan iddiaların “temelsiz” olduğunu öne sürdü.
Davanın bir grup davasına dönüşmesi henüz onaylanmış değil. Ancak tarafsız gözlemciler Twitter’ın davayı ciddiye alması gerektiğini belirtiyor. Davacıların temsil için yüksek profilli teknolojik gizlilik davalarında tecrübeli olan Edelson PC ile anlaşması, Twitter adına bir tehlike olarak niteleniyor.
Twitter’ın direkt mesajlarına yönelik gizlilik beklentisinin nasıl şekillendiği ise halen belirsizliğini koruyor. Direkt mesajlar, kullanıcıların cihazları ve Twitter’ın sunucuları arasında şifreleniyor, ancak Twitter sunucuları dışındayken de mesajları gözlemleme yeteneğini elinde bulunduruyor.
Buna ek olarak, otomatik taramanın gizliliği ihlâl olarak sayılıp sayılamayacağı da halen tartışılıyor. Google da geçtiğimiz yıl Gmail’deki reklam gösterim mekanizması nedeniyle Twitter’ınkine benzer gerekçelerle dava edilmiş, ancak şirket sonunda davacılarla bir uzlaşmaya varmayı başarmıştı.