Son zamanlarda direkt mesajlarında önemli değişikliklere giden Twitter; 140 karakter limitini kaldırmak, yabancılarla sohbet edebilmek, URL gönderebilmek ve grup oluşturabilmek gibi özellikleri kullanıcılarına sunmuştu. Bu hamlelerin ardından Twitter’ın tek eksiğinin bağımsız bir mesajlaşma uygulaması olduğu şeklinde yorumlar yapılsa da, Twitter henüz bu topa girmiş değil. Ancak mikro blog servisinin girişimde bulunmaması, üçüncü taraf uygulamalardan gelecek girişimleri engellemiyor. Resmi olmayan bir Twitter uygulaması kimliğindeki Direct Messenger’ın tek bir amacı var: Kullanıcıların direkt mesaj gönderebilmesi ve alabilmesini mümkün kılmak.
Kullanıcılar Direct Messenger ile Twitter hesaplarını bağladıktan sonra uygulamanın ana ekranında daha önce gönderilen ve alınan direkt mesajlar gösteriliyor. Mesaj yaz butonuna dokununca kullanıcıların karşısına Twitter takipçilerinin listesi çıkıyor. Direct Messenger iletişim için metin, emoji, resim ve konum gibi çeşitli seçenekler sunuyor.
Ancak Twitter söz konusu mesaj formatlarını desteklemediği için, alıcının mesajı gönderildiği biçimde görüntüleyemeyebileceğini belirtmekte fayda var. Mesajların arzulandığı biçimde görüntülenebilmesi için karşı tarafta da Direct Messenger uygulamasının bulunması gerekiyor.
Twitter’ın API kısıtlamalarından kaynaklanan eksiklere rağmen; Direct Messenger, mikro blog servisinin giderek belirginleşen mesajlaşma özelliklerinden faydalanmak için iyi bir yol gibi gözüküyor. Direct Messenger’ı şu an için sadece iOS cihaz sahipleri kullanabiliyor.