Çalışanlarına dair çeşitlilik verilerini yayınlayan büyük teknoloji şirketlerinin arasına Twitter da katıldı. Şirket çalışanlarının cinsitet ve etnik köken bilgilerini kamuoyuyla paylaşırken, çalışanların büyük kısmını beyazların ve erkeklerin oluşturması kimseyi şaşırtmadı. Rapora göre, Twitter çalışanlarının yüzde 70’lik kısmını erkekler oluşturuyor. Etnik dağılıma bakıldığında ise beyazlar yüzde 59 ile Twitter’daki en büyük grubu oluşturuyor. Bu grubu yüzde 29 ile Asyalılar izliyor. Raporu değerlendiren Twitter, kendisinin de diğer teknoloji şirketleri gibi çeşitlilik alanında önemli bir mesafe katetmek zorunda olduğunu kabul ediyor.
Twitter’ın cinsiyet ve etnik köken rakamları Facebook, Google ve Yahoo gibi rakiplerinin rakamlarıyla büyük benzerlik gösteriyor. Twitter’da da siyahi ve Latin çalışanlarının işgücünün oldukça küçük bir kısmını oluşturması dikkat çekiyor. Twitter’daki siyahi çalışanların toplam çalışan sayısındaki oranı yüzde 2’de kalırken, Latinler için bu oran yüzde 3’e çıkıyor. Twitter’ın üst yönetiminde beyazların oranı yüzde 72’ye çıkıyor. Şirketin tepe yönetimdeki kadınların oranı yüzde 21’de kalırken, teknolojiyle bağlantılı pozisyonlarda bu oran yüzde 10’a kadar iniyor. Büyük teknoloji şirketleri bu dengesizlikleri ortadan kaldırmak için son yıllarda çeşitlilik raporlarına büyük önem veriyor.
Çeşitlilik sağlayarak gurur duyacağı bir işgücü oluşturmak isteyen Twitter, çeşitliliğin operasyonel bakımdan da önemli olduğuna dikkat çekiyor. Mikro blog servisinde insan kaynakları yöneticiliği yapan Janet Van Hyusse, araştırmaların çeşitlilik barındıran ekiplerin daha iyi kararlar aldığını gösterdiğini vurguluyor ve üst düzey yönetiminde kadınların bulunduğu şirketlerin daha iyi finansal sonuçlar elde ettiğinin altını çiziyor. Twitter çeşitlilik konusunda hem şirket içinde hem de diğer kuruluşlarla birlikte farklı projeler yürütüyor.