Eğlence

Twitter Blue kullanıcıları artık video indirme özelliğine sahip

twitter blue

Twitter Blue aboneleri, diğer abonelerin Twitter’da, ya da yeni adıyla X’te paylaştığı videoları indirebilecek. Bu bilgi, “Twitter’da video paylaşma ve izleme” başlıklı bir yardım merkezi makalesinin güncellenmesi ile ortaya çıktı.

Güncelleme, yeni videoların indirilmeye uygun olacağını, eğer video sahibi özellikle bu durumu engellemezse, belirtiyor. Ancak bir yaş sınırı var, eğer hesabınız “18 yaşından küçük” olarak ayarlı ise, indirme özelliği aktif olmayacak.

Özel olarak ayarlanmış bir Twitter Blue abone hesabınız varsa ve bu hesabınızı takip etmenize izin verdiğiniz aboneler dışında kimse videoyu göremez, hatta indiremez. Videolarınızın indirilmesini engellemek isterseniz, bu işlemi tweet başına yapabilirsiniz, sayfada kalıcı bir ayar seçeneği belirtilmemiş.

Bu durumların dışında, video indirme ile ilgili belirtilen herhangi bir sınırlama yok. Twitter Blue aboneleri tarafından yüklenen videoların süresi artık iki saate kadar çıkarıldığı düşünüldüğünde, bu durum şirket için bir sorun olabilir. Özellikle bu yılın The Super Mario Bros. filmini izleyebilen kullanıcılar gibi durumlar düşünüldüğünde site, telif hakkı olan materyalleri düzgün bir şekilde yönetme yeteneğini geliştiremezse hukuki sorunlarla karşılaşabilir.

Musk, platformunu yaratıcılara daha cazip hale getirmek için reklam geliri paylaşımı gibi değişiklikler üzerinde çalışıyor. Video indirme özelliği eklemek, Twitter’ı TikTok ve Instagram gibi kısa formatlı sosyal ağlarla aynı hizaya getirecektir. Bu platformlar da kullanıcıların videoları indirmesine izin veriyor.

Bu yenilik Twitter’ın, video içerik üreticileri ve yaratıcıları için daha cazip bir platform olma hedefine hizmet ediyor. Yaratıcıları platformuna çeken ve sürekli olarak yeni özellikler ekleyen Twitter, kullanıcılarına daha fazla kontrol ve özelleştirme seçenekleri sunuyor. Şimdi, videoları indirebilme yeteneği, platformun bu hedefine bir adım daha yaklaştıracak ve kullanıcılar arasında video paylaşımının daha da popüler olmasını sağlayacaktır.

İLGİLİ HABERLER