ManşetlerTeknoloji

TUSAŞ’a düzenlenen terör saldırısı sonrası sosyal medya platformlarına erişim yavaşladı

sosyal medya fbi tusaş

Ankara’daki Türk Havacılık ve Uzay Sanayii yerleşkesine (TUSAŞ) düzenlenen terör saldırısının ardından, Türkiye genelinde sosyal medya platformlarına erişimde ciddi sorunlar yaşanıyor. Kahramankazan ilçesinde bulunan TUSAŞ yerleşkesinin girişinde gerçekleşen patlama, saldırının en dikkat çekici bölümü olarak öne çıktı.

Saldırının ardından kısa bir süre sonra, mahkeme kararıyla olayla ilgili yayın yasağı getirildi. Aynı zamanda, Facebook, X (eski adıyla Twitter) ve Instagram gibi popüler sosyal medya platformlarında ciddi erişim sorunları baş gösterdi. Kullanıcılar, bu platformlara sadece VPN aracılığıyla bağlanabiliyor. Bant genişliğinin daraltılması sonucu bu sorunların yaşandığı düşünülüyor, ancak bu konuda yetkili makamlarca yapılmış resmi bir açıklama henüz bulunmuyor.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan TUSAŞ açıklaması

Olayın ardından Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’na bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, sosyal medyada yayılan yanlış bilgilerin önüne geçmek amacıyla bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, TUSAŞ tesislerindeki saldırıya dair asılsız iddialara itibar edilmemesi gerektiği vurgulandı ve resmi kaynaklardan gelecek bilgilerin takip edilmesi istendi. Açıklamada, “TUSAŞ’ın Kahramankazan tesislerinde yaşananlarla ilgili resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız. Asılsız iddialara itibar etmeyiniz” ifadelerine yer verildi.

YouTube ve TikTok’a erişim de kısıtlanmış durumda

NetBlocks’un verileri, saldırı sonrasında X, Instagram, Facebook, YouTube ve TikTok’a erişimin kısıtlandığını gösteriyor.