Turkcell, 2018’in ilk yarısına ait operasyonel ve finansal sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Şirket, gelirlerini geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 18 oranında artırarak çift haneli büyümesini devam ettirdi. Grup bazında ise 9 milyar 867 milyon TL tüm zamanların en yüksek gelir seviyesine ulaşıldı. Şirketin faiz, vergi ve amortisman öncesi kârı, bir önceki yıla kıyasla yüzde 45.4 oranında arttı ve 4 milyar 156 milyona ulaştı. 6 aylık dönemdeki net kâr ise 916 milyon dolar olarak gerçekleşti. Turkcell ilk altı aylık performansının ardından 2018’in geneli için büyüme hedefini yüzde 14-16 aralığından yüzde 16-18 aralığına çekti.
Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, 2018’in ilk yarısına ait rakamların dijital servislerle büyüme stratejisinin somut ve sağlam temellere dayandığını güçlü biçimde gösterdiğini belirtti. Terzioğlu sözlerine şu şekilde devam etti: “Dijital operatör yolculuğumuzda, birçok önemli işe imza attığımız başarılı bir yarı yılı daha geride bıraktık. Tam bir yıl önce, New York Borsası’nda 2017 ikinci çeyrek sonuçlarını açıklarken ‘Dünyanın ilk dijital operatörüyüz’ demiştik. Geçen bir yılda, dijital servis portföyümüzü zenginleştirmek ve yaygınlaştırmakla kalmadık; tüm sektörleri dijitalleşmeyle dönüştürecek yetkinliklerimizi ülkemizin hizmetine sunduk. Dijital servislerimizi küreselleştirme yolunda adımlar atmaya devam ettik. Moldcell’in BiP uygulamasını şebekesine entegre ederek müşterilerine sunmasıyla bu alanda önemli bir aşama daha kaydettik. Hem Turkcell servislerinin hem de diğer içerik sağlayıcılarının hizmetine sunduğumuz ‘Hızlı Giriş’ uygulamamız sektörümüzün çatı kuruluşu GSMA tarafından dünyaya anlatılan başarı hikayesi oldu. Ekonomiyi dijitalleştirme vizyonumuzun bir diğer önemli yapı taşı olan ve kurumsal şirketlerle kamu sektörüne uçtan uca bilişim teknolojileri desteği sağladığımız dijital entegrasyon hizmetlerimizde 500. projeye ve toplamda 1.1 milyar TL’lik sipariş büyüklüğüne ulaştık. Dijital operatör vizyonumuzun gerçekleşmesindeki en önemli altyapı unsurlarından biri olan veri merkezi işimiz kapsamında, İzmir’deki yeni veri merkezimizi müşterilerimizin kullanımına açtık.”
BiP, fizy, dergilik, Upcall ve lifebox gibi temel dijital servislerin performansı da, yılın ilk yarısında Turkcell’i memnun eden unsurlar arasında bulunuyor. Söz konusu servislerin indirme sayısının 106 milyonu geçtiğini belirten Terzioğlu, şu ifadeleri kullandı: “Her çeyrekte olduğu gibi bu çeyrekte de dijital servislerimizi geliştirmeye, yeni özelliklerle ayrıştırmaya devam ettik. Örneğin cepten iletişime yön veren BiP üzerinden tek telefonda iki farklı numara kullanabilmeyi mümkün hale getirdik. Dijital müzik platformumuz fizy’yi Turkcell mühendislerinin geliştirdiği altyapıya geçirerek planladığımız geliştirmelere daha elverişli hale getirdik. Türkiye’de öncü bir adımla dijital yayıncılığı başlatan Dergilik uygulamamızda sekiz yüzü aşkın yabancı yayını sunmaya başladık; indirilen yayın sayısı haziranda 5 milyonu aştı.Türkiye’nin arama motoru hayaliyle çıktığımız yolda Yaani’nin web versiyonu hizmete aldık, uygulamada ulaştığımız 5 milyon indirme sayısını kutladık. Milli ödeme platformumuz Paycell ise yepyeni bir arayüzle müşterilerimize hizmet vermeye başladı. Paycell’de kayıtlı kart sayısı 1.6 milyona ulaşırken mobil ödeme kullanıcılarının sayısı 5 milyonu aştı. Hızlı Giriş ve Paycell servislerimizin yaygınlaşmasıyla ülkemizde dijital ekonominin gelişmesine katkıda bulunmaya devam ediyoruz.”
Turkcell bir önceki yıla göre 664 bin faturalı abone kazanmayı başarırken, şirketin fiber abone sayısı da 1.3 milyona ulaştı. Şirketin şebekesinde TV+ kullananların oranı ise yüzde 46.8’e yükseldi.
Turkcell 2018’in ilk yarısına ait finans raporuyla birlikte Lifecell çatısı altında sunduğu yenilikçi tarife çözümünü de duyurdu. Kişiye özel olan bu tarifelerle şirketin müşterileri, kendi uygulamalarını seçme şansına sahip oluyor. Lifecell çatısı altında Mix, Süper Mix ve Mega Mix isimleriyle sunulan yeni tarifelerde, kullanıcılar paketlerinin içerisinde belirlenen konuşma, ses ve veri içeriğinin yanında istedikleri uygulamalara kendileri karar verebiliyor. Kullanıcılara sunulan havuzda şirketin kendi uygulamalarının yanı sıra şu seçenekler bulunuyor: Akbank Direkt, Alkislarlayasiyorum.com, Apple Music, BluTv, CEPTETEB, Döviz.com, Facebook, Fenomen+, Garanti Cep, Instagram, İşCep, İzlesene.com, Migros Sanal Market, PowerFm, Pratik Borsa, Sahibinden, Sinemalar.com, Spotify, Twitter, Whatsapp, Yandex, Yapı Kredi, Youtube.