Ford, açık kaynaklı bağlı otomobil platformu SmartDeviceLink’i CES 2013’te duyurmuştu. O dönemde araç içi ekran ve göstergelerde farklılık sunmak isteyen otomobil üreticilerinin sisteme pek ilgi duymayacağı düşünülmüştü. Ancak o günden sonra otomotiv sektöründe trendler fazlasıyla değişti. Google Android Auto’yu, Apple ise CarPlay’i görücüye çıkardı. Bu değişim SmartDeviceLink’in de lehine oldu. Toyota, gelecek modellerinde SmartDeviceLink’i kullanacağını açıkladı.
SmartDeviceLink, mobil uygulama geliştiricilerine otomobil, sürücü ve göstergeyle etkileşime geçirmek için bir platform sağlıyor ve telefon uygulamalarının hareket halindeyken de güvenle kullanılmasını mümkün kılıyor. Dağıtımı çoktan başlayan bir teknoloji olması, SmartDeviceLink’in elini güçlendiriyor. Ford’dan yapılan açıklamaya göre, halihazırda SmartDeviceLink yüklü 5 milyon otomobil yollarda geziyor. Bu da Toyota’nın yazılımcıları sıfırdan kurulan bir platforma çekme zorluğuna katlanmak zorunda kalmayacağı anlamına geliyor. SmartDeviceLink, göstergeyi özelleştirme imkanını otomobil üreticilerinin elinden almıyor.
Apple ve Google uzun vadede otomobil savaşını kazanma konusunda daha şanslı gözükse de, Ford’a göre, SmartDeviceLink’in pazardaki rolü rekabetten ziyade tamamlayıcılık yönüyle ön plana çıkıyor.