Teknoloji

Tinder kullanıcılarının en çekici fotoğraflarını yapay zekâ ile seçecek

tinder

Tinder, profil fotoğraflarını seçmek için kendisine uzun süre bakmak zorunda kalan ve bundan hoşlanmayanların kabusuna son veriyor. Şirketin yeni Fotoğraf Seçici özelliği, beğenilmesi en muhtemel fotoğrafları seçmek için yapay zekâdan yararlanıyor.

Geçtiğimiz yılın ağustos ayından bu yana test edilen özellik sonunda geniş kapsamlı kullanıma hazır. Fotoğraf Seçici, bir akıllı telefonun tüm kamera rulosuna otomatik olarak göz atarak ve en sıcak olanları seçmek için yapay zekâ algoritmalarını kullanarak çalışıyor. Bunun daha önceden var olan Akıllı Fotoğraflar özelliğinin güçlendirilmiş bir versiyonu olduğu söylenebilir.

Şirketten konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Tinder, Fotoğraf Seçici ile kullanıcıların film rulosundan çeşitli fotoğrafları seçen ve kullanıcıların uygun bir eşleşme bulmasına yardımcı olmak için optimize edilmiş bir dijital yardımcı sunuyor.”

Tinder yeni özelliğini ilk olarak ABD’de kullanıma sunuyor

İlk etapta kullanıcıların bir selfie çekmesi ve sistemin kamera rulosuna erişmesine izin vermek gerekiyor. Yapay zekâ, bu selfie’yi diğer fotoğrafları bulmak için kullanıyor ve en iyi seçeneklerden oluşan bir seçkiyi kullanıcıların karşısına çıkarıyor.

Fotoğraf Seçici ilk olarak bu ay içinde ABD’de kullanıma sunulacak. Yaz bitmeden diğer ülkelerde de Tinder’ın bu yeni özelliğinden yararlanmak mümkün hâle gelecek.

İLGİLİ HABERLER