Teknoloji

Tim Cook: “Apple Intelligence, yapay zeka yanlışlarını yüzde 100 düzeltecek” diyemem

tim cook apple

Apple CEO’su Tim Cook bile şirketin yapay zekanın zaman zaman gerçeklikten tamamen kopan hatalarını durdurabileceğinden emin değil. The Washington Post’a konuşan Cook, yeni Apple Intelligence sisteminin yüzde 100 güvenle yanlış veya yanıltıcı bilgi üretmeyeceğini “asla iddia etmeyeceğini” söyledi.

Apple CEO’su şu ifadeleri kullandı: “Kullandığımız alanlarda teknolojinin hazır olup olmadığı konusunda çok derinlemesine düşünmek de dahil, yapmayı bildiğimiz her şeyi yaptığımızı düşünüyorum. Bu nedenle, bunun çok kaliteli olacağına eminim. Ancak dürüst olmak gerekirse bunun yüzde 100’ün altında olduğunu söyleyebilirim. Yüzde 100 olduğunu asla iddia edemem.”

Apple iPhone, iPad ve Mac’e yapay zeka özellikleri getirecek yeni Apple Intelligence sisteminin duyurusunu yapmıştı. Bu özellikler e-posta yanıtları oluşturmak, özel emojiler hazırlamak, metin özetlemek ve daha fazlası gibi işlerde kullanıcılara yardımcı olacak.

Diğer tüm yapay zeka sistemlerinde olduğu gibi bu da gerçeklikten çok uzak hata olasılığını beraberinde getiriyor. Yapay zekanın işleri nasıl yanlış anlayabileceğiyle ilgili son örnekler arasında geçen ay Google’ın yapay zekası Gemini’nin pizzaya peynir koymak için yapıştırıcı kullanılmasını önermesi yer alıyor. Buna ek olarak, ChatGPT’de de benzer türden hatalarla karşılaşılmıştı.

Apple ayrıca ChatGPT’yi Siri’ye yerleştirmek için OpenAI ile ortaklık kurduğunu da duyurdu. Sesli asistan, sohbet botu için daha uygun bir soru aldığında ChatGPT’ye dönecek, ancak bunu yapmadan önce izninizi isteyecek. Apple’ın WWDC’de yaptığı demo sırasında ekranın altında “Önemli bilgileri hatalara karşı kontrol edin” şeklinde bir uyarı yer alması da göze çarpıyor.

Tim Cook, Apple ve OpenAI iş birliği hakkında da konuştu

Cook, Apple’ın gizlilik konusunda “öncü” olması ve şu anda “en iyi modele” sahip olması nedeniyle OpenAI’ı seçtiğini söyledi. Şirketin önümüzdeki dönemde başka iş birliklerine açık olduğu da Cook tarafından dile getirildi. Apple’ın kıdemli başkan yardımcısı Craig Federighi de daha önce Google Gemini’nin de iOS’e eklenebileceğini belirtmişti.

İLGİLİ HABERLER