Apple CEO’su Tim Cook, Charlie Rose’un programına konuk olduğunda Apple’ın kullanıcı gizliliğini koruma konusunda rakipleri arasında en iyisi olduğunu dile getirmişti. Cook’un ortaya attığı bu iddia, şirketin web sitesinde şirketin gizlilik politika ve programlarını detaylı biçimde inceleyen yeni bir bölümle destekleniyor. Bu bölümde ülkeden ülkeye değişen kullanıcı gizliliği politikaları, Apple’ın güvenlik araçları ve farklı ülkelerden gelen kullanıcı bilgisine erişim talepleri detaylandırılıyor.
Birkaç hafta önce ünlü kadın oyunculara ait özel fotoğrafların internete sızdırılması büyük yankı uyandırmış, söz konusu fotoğrafların ünlülerin iCloud hesaplarından çalındığı iddia edilmiş, Apple ise iCloud sistemlerinde bir açık olduğuna yönelik suçlamaları reddetmişti. Web sitesine eklenen bu yeni bölümde yer alan bir sayfada, Apple ürünlerine gizliliğin nasıl yerleştirildiği detaylı biçimde anlatılıyor. Fotoğraf, doküman ve diğer verilerin şifrelenmesi de bu sayfada anlatılanlar arasında yer alıyor.
Apple’ın geçtiğimiz hafta ödeme servisi Apple Pay’i duyurmasının ardından şirketin güvenlik önlemleri yeniden mercek altına alınmıştı. Önümüzdeki ay faaliyete geçecek serviste çok sayıda kredi kartı bilgisi sanal bir cüzdanda saklanacak, kullanıcılar NFC ve Touch ID sensörünün kombinasyonuyla ödeme yapabilecek. Apple herhangi bir ödeme bilgisini saklamayı düşünmediğini vurgulasa da, bu açıklama PayPal gibi şirketlerin Apple’ı hedef tahtasına oturtulmasına engel olamamıştı.
Tim Cook’un Charlie Rose’un programında söylediklerinin üstünden geçtiği bir açıklama da web sitesine yeni eklenen bölümde yer alıyor. Şirketin iMessage üzerinden yapılan yazışmaları okumadığının altını çizen CEO, devletler için bir bilgi kaynağına dönüşmeyi istemediklerini de vurguladı. Sunucularına erişilmesine izin vermediklerini belirten Cook, gelecekte de bu durumun böyle devam edeceğini sözlerine ekledi.