Teknoloji

TikTok, yapay zekâ ile güçlendirilmiş arama sonuçları sayfasını test ediyor

tiktok yapay zeka

TikTok, kullanıcı deneyimini zenginleştirmek adına arama sonuçları sayfasında önemli bir yeniliği test ediyor. Platform, “Arama Özetleri” adı verilen bir özelliğin denemelerini yaparken, bu yenilik yapay zekâ teknolojisi ile destekleniyor. Söz konusu gelişme, TikTok’un arama sonuçlarında çıtayı yükseltmeyi planladığının bir işareti olarak nitelendirilebilir.

Bazı arama sorguları için sonuçların en üstünde yer alan yapay zeka üretimi içerik özetleri, kullanıcılara daha kapsamlı bilgiler sunma amacı taşıyor. Örneğin “2024’ün en iyi dizüstü bilgisayarları” veya çeşitli tarifler hakkında yapay zekâ destekli sonuçlar hızlıca bulunabiliyor. Bu sonuçlara tıklanması, kullanıcıları tam yanıtın sunulduğu yeni bir sayfaya yönlendiriyor.

TikTok’ta yapay zekâ ile güçlendirilmiş arama deneyimi

TikTok, arama sonuçlarında sunulan bu materyalin ChatGPT kullanılarak üretildiğini ve algoritmanın kullanıcı sorgusuna uygun bulduğunda bu içeriği gösterdiğini belirtiyor. Ancak, “AI Smart Search” adı verilen bu yeni özellik şimdilik sınırlı sorgular için geçerli. Tüm aramalarda yapay zeka yanıtları mevcut değil.

Buna ek olarak, TikTok “arama özetleri” adında, yapay zeka üretimi olarak etiketlenmeyen benzer bir özellik daha test ediyor. Bu özetler de arama sonuçlarının en üstünde yer alıyor; fakat bu bilgilerin nereden alındığı, örneğin videoların özetlenmesi mi yoksa başka bir kaynaktan mı geldiği açıkça belirtilmiyor.

Video platformu, uygulama içi aramaya daha fazla özellik eklemeye devam ediyor. Geçtiğimiz sonbaharda, TikTok, Google Arama sonuçlarını uygulama içi sonuç sayfasına ekleyerek Google’a geri bağlantı olarak işlev gören bir testi başlatmıştı. Ayrıca TikTok; Wikipedia, IMDb ve diğer web sitelerine doğrudan uygulama içi arama sonuç sayfasında bağlantılar eklemeyi denemişti.

Genç kullanıcılarını hedef alan TikTok, özellikle gençlerin uygulamayı bir arama motoru gibi kullanma alışkanlıklarından faydalanmayı hedefliyor. Kullanıcılar, Google Arama gibi platformlar yerine ürün veya restoran tavsiyelerini uygulamada aramayı tercih ediyor. Google gibi TikTok da, artık içerik üreticilerin içeriğinin üstünde yapay zeka sonuçlarını dahil ederek AI’a yöneliyor. Bu hamle ile TikTok, kullanıcılarına daha zengin ve doğrulanabilir içerik sunma peşinde gibi görünüyor.

tiktok yapay zeka
tiktok yapay zeka

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER