Eğlence

TikTok çevrimiçi müzik platformunun test sahasını genişletiyor

tiktok music

TikTok çevrimiçi müzik platformunun test sahasını genişletiyor. TikTok Music platformunun kapalı beta testine Avustralya, Meksika ve Singapur’daki kullanıcılar da dahil edildi. Platformun testleri temmuz ayının ilk günlerinde Brezilya ve Endonezya’da başlamıştı. Beta testine katılanlar, platformu üç ay boyunca ücret ödemeden deneyebilecek.

TikTok Music’in tamamen bağımsız bir uygulama olduğunu hatırlatmakta fayda var. Uygulama testin başladığı ülkelerde App Store ve Google Play Store üzerinden indirilebiliyor. Ancak TikTok’ta viral hâle gelen şarkıların tam versiyonunu bulmak için iki uygulamayı birbirine bağlamak gerekiyor.

Kişiselleştirilmiş müzik önerileri yaptığı belirtilen uygulamada şarkı sözleri gerçek zamanlı takip edilebiliyor. Ortak çalma listeleri ve şarkı sözleri üzerinden şarkı bulabilme gibi özellikler de platformda mevcut. TechCrunch’ın haberine göre, uygulamada Shazam benzeri bir şarkı bulabilme özelliği de sunulabiliyor. Kullanıcılar diledikleri takdirde şarkıları çevrimdışı dinlemek için cihazlarına indirebiliyor.

TikTok Music için ne kadar ödemek gerekecek?

Test sürecinin sona ermesinin ardından TikTok Music için Avustralya’da ayda 12 Avustralya doları (218 TL), Meksika’da 115 peso (185 TL) ve Singapur’da da 9.90 Singapur doları (201 TL) ödemenin gerekeceği belirtildi. TikTok’un daha önce Hindistan, Brezilya ve Endonezya’da Resso adıyla hizmet veren bir müzik platformunun olduğu biliniyor. Ancak şirket eylül ayında Brezilya ve Hindistan’da servisi sonlandıracağını daha önce açıklanmıştı.